Pētījums: ceļotāji pārsteidz ar vājām ģeogrāfijas zināšanām

Kā liecina nesen veikta pētījuma rezultāti, vairāk nekā puse no tiem ļaudīm, kuri vismaz reizi mūžā brīvdienas pavadījuši kādā saulainā Vidusjūras liedagā, nespēj pasaules kartē atrast sava ceļojuma galamērķi.

Iespējams, ģeogrāfijas zināšanu trūkumu ceļotāju vidū var skaidrot ar viedtālruņu ēras piedāvātajām ērtībām. Lai kā arī būtu, Lielbritānijas aviokompānijas British Airways veiktā pētījuma rezultāti atklāj, ka tūkstošiem eiropiešu atpūtnieku pasaules kartē nespēj norādīt, kur pavadījuši pagājušās brīvdienas.

Kipra? Saulaina sala, droši vien – kaut kur dienvidos... Domājams, ka šāds vai līdzīgs domāšanas process bijis 53 procentiem aptaujāto, kuri 2012. gadā brīvdienas bija pavadījuši Kiprā, taču šīs Vidusjūras salas vietā uz kartes norādīja kontinentālo Grieķiju.

Savukārt fakts, ka gandrīz puse no 2 000 aptaujāto Turcijas vietā uz kartes norādīja Ukrainu, šķiet, ir vēl pārsteidzošāks – galu galā abas valstis šķir itin liels attālums un Melnā jūra.

Tomēr nepārspēti, domājams, paliek 14 procenti franču ceļotāju, kuriem uz kartes tā arī neizdevās atrast... Franciju. Viņi savas mītnes zemes vietā norādīja Beļģiju.

Kamēr 47 procenti pētījuma dalībnieku atzina, ka pirms gaidāmā ceļojuma viņi noteikti ievāc informāciju par valūtas maiņas iespējām, bet viena trešdaļa nenoliedza, ka interesējās par peldbaseiniem un pludmalēm galamērķa tuvumā, četri no 10 aptaujātajiem apgalvoja, ka, dodoties brīvdienās, pat neieskatās pasaules kartē, lai tajā uzmeklētu sava ceļojuma galamērķi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62172604sec.