Ceļojumu aģenta profesiju nodēvē par vienu no "nelietderīgākajām"

Kāda ASV bāzēta darbā iekārtošanas portāla veiktajā pētījumā "nelietderīgāko" profesiju vidū, iesējams, par pārsteigumu daudziem, ierindots arī ceļojumu aģenta amats.

CareerCast.com pētījuma rezultātos tā figurē blakus tādiem amatiem kā, piemēram, atmosfēras koordinators, kura uzdevums ir izlikties par klientu un uzturēt pacilātu gaisotni kādā bārā, klubā vai pasākumā, un pat profesionāls medijs (gaišreģis).

Tomēr CareerCast.com nenoliedz, ka "tehnoloģiju attīstība ir galvenais faktors, kas nosaka kādas profesijas lietderību," piebilstot, ka internets mūsdienu ceļotājam ļauj pašam parūpēties par sava atvaļinājuma vai ekskursijas organizēšanu, vienkāršā veidā risinot jautājumus par naktsmītņu, transporta, restorānu un izklaižu izvēli, kā arī pašrocīgi tiekot galā ar maršruta plānošanu. "Lielākajā daļā gadījumu ceļojumu aģenta darbs ietver visu to, ko interneta lietotāji var izdarīt tiešsaistē bez maksas," raksta portāls.

Tajā pašā laikā tiek piebilsts, ka "tradicionālais ceļojumu aģents vairs nav nepieciešams. [..] Taču vēl joprojām ir pieprasīti specializēti aģenti, kuri izdabā neparastām vai eksotiskām prasībām, parasti – no turīgākajiem klientiem. Viņi ir radījuši nišu, nelietderīgu amatu pārvēršot tādā, kas ļauj pat itin labi nopelnīt."

CareerCast.com publicētais raksts par nelietderīgākajām profesijām izpelnījies neskaitāmu komentētāju, tostarp pašu ceļojumu aģentu, kritiku, kuri neslēpj sašutumu par šīs profesijas nosodīšanu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70157909sec.