Barselonas Guelja parkā plāno ieviest ieejas maksu

Plānojot ieviest ieejas maksu astoņu eiro apmērā Barselonas slavenajā Guelja parkā, Spānijas varas iestādes spērušas kārtējo soli mēģinājumos vairāk nopelnīt uz tūristu rēķina.

Sākot no 2013. gada 1. oktobra, par ieeju Guelja parkā, kas ir viens no pazīstamākajiem arhitekta Antonio Gaudi meistardarbiem, ārzemju tūristiem būs jāmaksā astoņi eiro.

Iepriekš apmeklētājiem ieeja parkā allaž bijusi bezmaksas, tādēļ šis solis, domājams, skaidrojams ar vietējās pašvaldības vēlmi papildus nopelnīt uz tūristu rēķina.

Jāpiebilst, ka arī Spānijas tomātu cīņu festivāla "La Tomatina" dalībniekiem pirmo reizi tā pastāvēšanas vēsturē šogad nācās iegādāties biļetes. Pasākuma organizatori ieviesa ieejas maksu 10 eiro apmērā, turklāt interesentiem bija pieejami tikai 20 000 biļešu.

Jaunos noteikumus Guelja parkā, kuros minēts arī, ka ik dienu to varēs apmeklēt ne vairāk kā 800 tūristu, kritizējis vietējais vēsturiskā mantojuma aizsardzības dienests "Defensem el Parc Guell".

"Parks pieder pašvaldībai, un tas nav ne muzejs, ne katedrāle," organizācijas pārstāvji atzinuši laikrakstam Sunday Times. "Par ieeju šeit nevajadzētu maksāt nevienam."

Tomēr citi tūrisma eksperti šādu soli nodēvējuši par apsveicamu, piebilstot, ka tūrisms ir "teju vienīgā nozare, kas šobrīd [valstī] ir funkcionējoša", tādēļ jauni risinājumi, kā nopelnīt uz ārzemju viesu rēķina, neesot nekas nosodāms.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 19.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
2024. gada vasarā Latvija pirmo reizi uzņems FIA pasaules rallija čempionāta posmu. Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46142983sec.