Ķīnas brīvdienu haosā iesaistās bruņoti policijas spēki

Kad ievērojama daļa no Ķīnas 1,3 miljardiem iedzīvotāju vienlaikus dodas brīvdienās, nekārtības ir garantētas.

Pēc tam, kad vienā no valsts populārākajiem nacionālajiem parkiem bija nepieciešams veikt evakuāciju, valdība solījusi, ka turpmāko "zelta nedēļas" brīvdienu laikā, kas tiek atzīmētas par godu Ķīnas Tautas Republikas dibināšanas gadadienai, kārtību palīdzēs nodrošināt simtiem tūkstošu bruņotu likumsargu.

Trešdien, 2013. gada 2. oktobrī, Dzjudžaigou ielejas nacionālajā parkā Sičuaņas provincē valdīja pamatīgs haoss. Parkā, kas pazīstams ar gleznainiem ūdenskritumiem un ezeriem, vides saudzēšanas nolūkos apmeklētājiem atļauts pārvietoties tikai īpašos elektroautobusos, tomēr, ierodoties aptuveni 40 000 tūristu, to kustība tika paralizēta. Atpūtnieki, pamanot rindas speciālajās autobusu pieturās parka teritorijā, masveidā bloķēja satiksmi un centās iekļūt jau tā pārpildītajos autobusos.

Līdz dienas beigām bija bloķēta 400 autobusu kustība, un notiekošajā nācās iesaistīties policijas spēkiem, kuri evakuēja aptuveni 2 000 tūristu. Parks apmeklētājiem parasti tiek slēgts ap 19:00 pēc vietējā laika, taču trešdien pēdējie tūristu to pameta tikai pēc pulksten 22.

Parka vadība atvainojusies par sagādātajām neērtībām, tomēr izraisītajā haosā vaino tūristus. Dzjudžaigou gan nebija vienīgais tūrisma objekts, kas oktobra sākumā pieredzēja milzīgu tūristu pieplūdumu.

Vairāk nekā viens miljons cilvēku "spietoja" Rietumezera krastos Handžou pilsētā, bet aptuveni 175 000 atpūtnieku ieradās Aizliegtajā pilsētā Pekinā. Drīz vien uz notiekošo reaģēja valdība, lemjot par policijas spēku izsūtīšanu uz visiem ievērojamākajiem tūrisma objektiem valstī.

Daudziem strādājošajiem Ķīnas iedzīvotājiem iespēja doties brīvdienās ir tikai divreiz gadā – oktobra pirmajā nedēļā un ķīniešu Jaunajā gadā. Tomēr pieaugošā vidusslāņa un jaunbagātnieku skaita dēļ valsts populārākās atpūtas vietas pēdējā laikā apmeklē ievērojami vairāk cilvēku nekā senāk, tādēļ masu nekārtības izceļas arvien biežāk.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 26.04.2024 Rallistu ielas stāsti Talsu novada TIC
25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par | Skatīt vairāk
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70354605sec.