Parīzē aizsākušies "taksistu kari"

Taksometru vadītāji Francijas galvaspilsētā ir cīņas gatavībā pret jauniem uzņēmumiem, kuri nu sniedz jauna veida taksometru pakalpojumus ar nolūku gāzt priekšstatus par Parīzes taksistu rupjajām manierēm.

Kā zināms, Parīzes taksisti nereti izpelnās mediju uzmanību savu itin nejauko manieru dēļ. Viņi pazīstami ar tendenci automašīnās skaļi klausīties mūziku, norēķiniem nepieņemt kredītkartes un lielākas peļņas nolūkos "spēlēties" ar skaitītāju rādījumiem.

Ar tikai 18 000 automašīnu Parīzes taksometru flote kopš 1950. gadiem nav piedzīvojusi teju nekādas izmaiņas, kamēr, piemēram, Londonas ikonisko melno taksometru skaits palielinājies no 23 000 līdz 40 000.

Par spīti taksometru trūkumam, līdz šim Parīzes taksistu monopols itin veiksmīgi apspiedis citu uzņēmumu mēģinājumus iekļūt tirgū. Tomēr tagad, pateicoties izmaiņām likumdošanā, kas saistītas ar jauna veida taksometru jeb "tūristu auto ar šoferiem" (VTC) liberalizēšanu, viņus apdraud jauni konkurenti.

Jans Hasko, 29 gadus vecais uzņēmuma "Chauffeur-Prive" vadītājs, pirms 18 mēnešiem sāka darbu ar 20 automašīnām. Viņa bizness, šķiet, plaukst un zeļ – šobrīd flotē ietilpst jau 320 auto, bet pastāvīgo klientu bāze ir ap 15 000 cilvēku.

"Mūsu šoferi ir tērpušies uzvalkos un sarkanās kaklasaitēs. Viņi atver jums durvis, ļauj taksometrā justies kā mājās, neuzbāžas ar savas iecienītās mūzikas atskaņošanu un bez vajadzības neuzsāk sarunu. Citiem vārdiem, viņi veic pamatpakalpojumu, kas Francijā ir liels retums," viņš pastāstījis Daily Telegraph.

VTC pakalpojumus iespējams tikai rezervēt – šos taksometrus nevar apturēt uz ielas. Tomēr, pateicoties viedtālruņu aplikāciju un globālās pozicionēšanas sistēmas kombinācijai, serviss ir pietiekoši konkurētspējīgs, lai apdraudētu līdzšinējo taksistu biedrību darbu.

Tikmēr sašutušie Parīzes Taksistu biedrības pārstāvji grasās lūgt valdības palīdzību, lai atbrīvotos no konkurences. Viņi vēlas, lai VTC pakalpojumi tiktu ierobežoti ar nosacījumu, ka pēc rezervācijas veikšanas auto pie klienta drīkst ierasties ne agrāk kā pēc 15 minūtēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::7.2140758sec.