Slēpošanas kūrorta būvniecība Ziemeļkorejā tuvojas noslēgumam

Ziemeļkorejas pirmā slēpošanas kūrorta būvniecība straujiem soļiem tuvojas noslēgumam – tiek ziņots, ka Masika kalnā topošais komplekss plašākai publikai tiks atklāts jau 10. oktobrī, par godu Korejas Darbaļaužu partijas izveidošanas 68. gadadienai.

Tomēr pastāv bažas, ka kūrorta celtniecība varētu aizkavēties. Kā septembrī ziņoja Associated Press, tikai nesen uzsākta apkalpojošo ēku pamatu rakšana. Tā kā slēpošanas sezona Ziemeļkorejā sākas decembrī, domājams, ka tuvākie mēneši tiks izmantoti nepieciešamu darbu paveikšanai.

Kā informē The Indepedent, būvlaukumu rotā gigantiski uzraksti, kas mudina strādniekus darbu pabeigt pēc iespējas ātrāk. Viens no tiem vēsta: "Pilnā uzbrukumā uz priekšu! Ar agresīvu kauju un pilnā sparā pabeigsim būvēt Masika kalna slēpošanas kūrortu šī gada laikā!".

Projekta būvniecība prasījusi jau 10 mēnešus. Topošais slēpošanas kūrorts, kas jau izpelnījies plašu kritiku starptautiskā mērogā, ir valsts līdera Kima Čenuna vīzija, kurš, kā tiek ziņots, studiju gados Šveicē labprāt slēpojis pa Alpu kalnu nogāzēm.

Jaunajā kūrortā slēpošanas trašu kopgarums sasniegs 110 kilometrus. Tā darbības nodrošināšanai izbūvēts arī helikopteru nosēšanās laukums un pacēlāju ceļš. Ārzemju viesu ērtībām kalpos viesnīcas ēka astoņos stāvos, bet korejieši varēs apmesties atsevišķā viesnīcā ar 150 numuriem. Amatpersonas cer, ka jaunais kūrorts ļaus piesaistīt vairāk ārzemju tūristu, tādējādi palīdzot piepildīt Čenuna plānus par tūrisma nozares attīstīšanu komunistiskajā valstī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82502103sec.