Vidzemnieki dodas uz Kipru pēc zināšanām

No 24. līdz 26. oktobrim, Pafosā, Kiprā notiks starptautiskais darba seminārs par mārketingu tūrisma galamērķos Eiropas Savienības programmas INTERREG IVC projekta CHARTS ietvaros, un Eiropas Kultūras Tūrisma Tīkla (ECTN) starptautiskā konference "Kultūras tūrisma pieredze ekonomikā". 

Seminārā un konferencē piedalīsies Vidzeme Tūrisma asociācija kopā ar Ērgļu novada pašvaldības vadītāju Guntaru Velci, Vecpiebalgas pašvaldības vadītāju Ellu Frīvaldi-Andersoni un Raunas pašvaldības izpilddirektori Lindu Zūdiņu.

Semināra laikā dalībnieki apmainīsies ar savu pieredzi par inovatīvām mārketinga stratēģijām, galamērķu zīmola sinerģiju ar kultūru un kultūras mantojumu, pamatojoties uz vietējo neatkārtojamību un reģionālo identitāti.

Starptautiskā konference tiek rīkota ar mērķi, lai atbalstītu pašreiz esošo Eiropas Komisijas sabiedrisko apspriešanu un sniegtu tai konsultācijas, apkopojot ieinteresēto pušu viedokļus par to, kā labāk definēt "pieredzi ekonomikā", kā spēcīgu mijiedarbību starp kultūras, atpūtas, sporta, tūrisma, eko nozarēm un dažādām izklaides formām, lai veicinātu uzņēmējdarbību un ekonomisko izaugsmi caur kultūras un jaunrades nozarēm un jaunām darbavietām.

Īpaši uzaicinātie viesi - eksperti no dažādām Eiropas valstīm sniegs savu skatījumu par kultūras tūrismu ekonomikā.

Seminārs un konference noslēgsies ar mācību vizītēm Pafosas reģionā, kas ir bagāta ar UNESCO Kultūras mantojuma sarakstā iekļautajiem objektiem.

Projekts CHARTS (Kultūras un mantojuma pievienotā vērtība reģionālajai politikai tūrisma ilgtspējībai/Culture and Heritage Added value to Regional Policies for Sustainable Tourism) fokusējas uz kultūras un mantojuma nozīmi reģionālajās tūrisma attīstības stratēģijās.

Projekta noslēgumā taps kultūras un kultūras mantojama ieviešanas plāns Vidzemes reģiona tūrisma politikas stratēģijā,  kuru izstrādās Vidzemes Tūrisma asociācija sadarbībā Vidzemes augstskolu, lai nodrošinātu ilgtspējīga tūrisma attīstību reģionā un integrāciju vietējā, reģionālā, valsts un Eiropas Savienības politikā.

Projektā līdzdarbojās 13 partneri no 11 Eiropas Savienības valstīm un 10 reģioniem. Projekta ilgums 01.01.2012. – 30.06.2014. Projekts CHARTS tapis ar Eiropas Savienības programmas INTERREG IVC atbalstu un tiek īstenots ar Eiropas Reģionālās Attīstības Fonda līdzfinansējumu.

2012.gada novembrī, Vidzemes Tūrisma asociācija (pirmā organizācija Latvijā) kļuva par CHARTS projekta partnera ECTN (European Cultural Tourism Network) biedru, kas nostiprina Vidzemes reģionu kā kultūras tūrisma galamērķi Eiropā, kā arī veicina kultūras projektu ieviešanu nākotnē reģiona attīstībai. 2013.gada aprīlī, Vidzemes Tūrisma asociācijas valdes priekšsēdētājs Raitis Sijāts tika ievēlēts par ECTN viceprezidentu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50223899sec.