Apvienotie Arābu Emirāti vienreiz apbur un vilina atkal un atkal

Apvienoto Arābu Emirātu pieeja tūristu piesaistei ir ļoti vienkārša: «Pārsteigsim ar visu, kas mums ir! Ja mums kaut kā nav, tad uzcelsim un pārsteigsim ar to vēl vairāk». Šāda pieeja strādā ļoti veiksmīgi – uz Emirātiem dodas saules mīlētāji brīnišķīgās baltās smilts piekrastes dēļ, asu izjūtu meklētāji pēta zemūdens pasauli un dodas safari braucienos uz tuksnešiem, mākslinieciski noskaņotās personības dodas ekspedīcijās uz vietējiem tirdziņiem, gardēži bauda izsmalcinātus ēdienus restorānos, savukārt, shopinga mīlētājus gaida pasaules slavenāko zīmolu veikali.

Emirāti ir obligāts tūrisma galamērķis tiem, kuriem nav vienaldzīga arābu eksotika, taču tajā pašā laikā ir svarīgs komforts. Apvienotos Arābu Emirātus izvēlas cilvēki ar vidējiem un augstiem ienākumiem, taču ir pieejamas arī budžeta atpūtas iespējas.

Pateicoties tūroperatoram GoAdventure (www.goadventure.lv), tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcijai bija iespēja iepazīt šo brīnišķīgo, ar Ginesa rekordu objektiem pilno valsti. Ja Jūs dodaties ceļojumā uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Jums noteikti ir jāpievērš uzmanība šādiem iecienītiem apskates objektiem:

Burj Al Arab

Leģendārā Burj Al Arab viesnīca, kas ir uzcelta buras formā, ir kaut kas vairāk nekā skaists arhitektūras objekts – tas ir mūsdienu Dubaijas pilsētas simbols. Visi Dubaijas apmeklētāji sajūsminās par šīs viesnīcas ēku, taču tikai tās viesi var baudīt patiešām ekskluzīvas iespējas un privilēģijas: luksa klases numuri ar neatkārtojamiem panorāmas skatiem, individuālā reģistrācija un izrakstīšanās no viesnīcas numura, personīgā konsjerža pakalpojumi, kurš izpildīs jebkuru klienta vēlmi.

Dubaijas muzejs

Dubaijas muzejs ir viens no tūrisma objektiem, kuru noteikti ir vērts apmeklēt. Tas atrodas ļoti skaistā vietā – cietoksnī Al-Fahidi, kas tika celts 1799. gadā, lai pasargātu pilsētu no jūras iebrucējiem. Muzejs stāsta par Dubaijas un AAE vēsturi. Dažādos laikos cietoksnī atradās valdnieka pils, kazarmas, cietums un tikai 1970. gada cietoksnis tika restaurēts un pārvērsts par muzeju. 1995. gadā tika pabeigta vēl viena rekonstrukcija, kuras rezultāta muzeja kompleksam pievienojas pazemes halles. Šobrīd muzeja ekspozīcijas stāsta par Dubaijas dzīvi pirms „naftas perioda”, tiek parādītas tradicionālās arābu mājas, mošejas, tirgus, dateļu plantācijas, epizodes no tuksnešu un piekrastes iedzīvotāju dzīves. Cietokšņa galvenajā ēkā atrodas kara muzejs, bet pazemes hallēs ar mūsdienu tehnoloģiju palīdzību tiek demonstrēti Dubaijas vēstures elementi. Muzeja apmeklētāju acu priekšā pilsētas rajoni no maziem ciematiem pārvēršas par mūsdienīgu lielpilsētu.


Ski Dubai

Slēpošanas piekritēji būs sajūsmā par Ski Dubai izklaides parku. Šis ir pirmais slēpošanas komplekss zem jumta Tuvajos Austrumos un viens no lielākajiem tāda veida centriem visā pasaulē. Tā platība sastāda 22,5 tūkstošus kvadrātmetru un visa gada laikā tas tiek klāts ar mākslīgu sniegu. Centrs atrodas tirdzniecības centrā Mall of the Emirates. Ski Dubai kalna augstums ir 60 metri, tam ir 5 dažādas sarežģītības trases. Kalnam apkārt ir izvietotas ragaviņu trases, kalnu kāpšanas sienas, ledus ala un kinoteātris.


Armani viesnīca Burj Khalifa debesskrāpī

Pasaules augstākajā debesskrāpī nesen tika atklāta Giorgio Armani viesnīca, kas piedāvā saviem viesiem 160 dažāda tipa numurus, tajā skaitā greznu Armani Dubai Suite numuru ēkas 39. stāvā ar brīnumainu panorāmas skatu uz pilsētu un līci. Viesnīcas teritorijā darbojas 8 restorāni, naktsklubs Armani/Privé, centrs Armani/Spa, kondorijas/konditorejas izstrādājumu veikals Armani/Dolci, puķu veikals Armani/Fiori un zīmola aksesuāru veikals Armani/Galleria.


JW Marriott Marquis Hotel Dubai

Viesnīca JW Marriott Marquis Hotel Dubai ir slavena ar to, ka ir iekļauta pasaules augstāko ēku TOP 20 un kļuvusi par Dubaijas biznesa centra simbolu. Viesnīcas kopējā plātība ir 5.155 kvadrātmetri. Te atrodas 2 milzīgas banketu zāles, 24 konferenču centri un 4 īpašas pārrunu zāles uzņēmumu vadītājiem.


Madinat Jumeirah

Vēl viena viesnīca, kura pārsteidz ar pirmo acu skatienu ir Madinat Jumeirah. Kompleksā ir iekļautas 4 augstas klases viesnīcas, katrai ir cits neatkārtojamais stils. Viena no tām, Mina A'Salam Hotel, atrodas greznā villā mākslīga ezera krastā, kuram apkārt ir brīnumainie dārzi un kanāli. Viesnīcas lepnums ir 4 eleganti restorāni ar terasēm, kuros var baudīt gan internacionālo virtuvi, gan vietējos tradicionālus ēdienus.


Dubaijas okeanārijs

Šis okeanārijs atrodas lielākajā tirdzniecības un izklaides centrā Dubai Moll un ir iekļauts Ginesa rekordu grāmatā kā pasaules lielākais akvārijs zem jumta. Milzīgajā akvārijā ietilpst 10 miljoni litru ūdens, kurā dzīvo vairāk nekā 30 tūkstoši jūras iemītnieku. Protams, ir padomāts par aso izjūtu mīlētājiem – par atsevišķu samaksu un pēc speciālās apmācības, katrs apmeklētājs speciālajā būrī var izbaudīt haizivju un skatu sabiedrību. Virs akvārija atrodas zoodārzs ar pingvīniem, čūskām, rāpuļiem, kā arī "Atklājumu centrs", kurā var labāk iepazīt jūras iemītnieku dzīvi.


Safari ar džipiem

Safari Apvienotajos Arābu Emirātos pilnībā atšķiras no slavenā Āfrikas Safari. Emirātos tūristi apmeklē bezgalīgu tuksnesi ar zeltainām smiltīm, bauda ekstremālu braukšanu ar vietējām tradīcijām. Šādu atpūtu iecienījuši ekstrēma mīlētāji, braukšanas ātrums tuksnesī var sasniegt pat 100 kilometrus stundā. Tieši šādā ātrumā mašīnas triecās pa daudzveidīgām smilšu kāpām. Pēc ekskursijas, ceļotājiem tiek piedāvāta atpūta beduīnu teltīs tuksneša vidū, kur var baudīt tradicionālo arābu atmosfēru, vietējo iedzīvotāju viesmīlību, gardus arābu ēdienus un profesionālu šova programmu.


Izbrauciens ar kuģīti

Savukārt, romantikas meklētāji ir iecienījuši nakts pastaigas pa kuģīti. Atpūtniekiem tiek piedāvāta iespēja baudīt vakariņas uz kuģa klāja ar brīnišķīgu skatu uz apgaismotiem pilsētas debesskrāpjiem. Vakara gaitā viesus izklaidē mākslinieki un kabarē dejotāji.


Travelnews.lv redakcija pateicas tūroperatoram GoAdventure par labi organizēto ceļojumu un plašo ekskursiju programmu. Vairāk informācijas par GoAdventure ceļojumiem interneta vietnē www.goadventure.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41486311sec.