Septiņi pārsteidzoši maratoni un pusmaratoni, kuros vērts piedalīties

Došanās ceļojumā nebūt nenozīmē, ka jūsu tvirtais vēders nolemts nepatīkamām pārvērtībām un mājupceļā džinsi vairs nebūs aizpogājami. Tā vietā, lai brīvdienas pavadītu kādā kūrortā, laiski malkojot kalorijām bagātus kokteiļus, varat doties īstenā pārbaudījumā – aizceļot uz kāda pasaulslavena maratona norises vietu un, protams, piedalīties tajā.

Lai gan šāda soļa speršana prasa itin teicamu fizisko sagatavotību un krietnu devu apņēmības, tā būs unikāla, pozitīva un daudzējādā ziņā spēcinoša pieredze. Turklāt pavisam noteikti varēsiet palielīties draugiem ar saviem sasniegumiem (vai vismaz uzdrīkstēšanos).

1. "Safaricom" maratons

"Safaricom" maratonam ir 12 gadu sena vēsture. Tā dalībniekiem jāmēro divi apļi apkārt Levas savvaļas rezervātam Kenijā, kas ir mājvieta Āfrikas "lielajam pieciniekam" – lauvai, zilonim, Keipa bifelim, leopardam un degunradzim. Tādēļ pastāv liela iespēja, ka pa ceļam manīsiet kādu no šiem majestātiskajiem dzīvniekiem. Tomēr dalībnieki ik uz soļa ir drošībā – par to rūpējas helikopteru patruļas, kas uzrauga maratona distanci visā tās garumā.

2. Lielā Ķīnas mūra maratons

Šī skrējiena sākums ir vissmagākais pārbaudījums. Jau pašus pirmos soļus Tiaņdzjiņas provincē nākas spert augšup pa stāvajām Lielā Ķīnas mūra kāpnēm. Maršruta otrā daļa gan ir salīdzinoši vieglāk pievārējama – skrējējiem tad jāmēro ceļš garām vietējiem ciematiem un rīsu laukiem. Ja uzskatāt, ka pilnā distance nebūs jums pa spēkam, varat izvēlēties pusmaratonu vai 7,5 kilometru garu distanci.

3. Everesta maratons

Pasaulē augstākais maratons aizsākas Everesta bāzes nometnē Nepālā, 5 148 metru augstumā virs jūras līmeņa. Pēcāk skrējiena maršruts šķērso kalnu pārejas un ved līdz kādai šerpu pilsētiņai. Labā ziņa ir tā, ka teju visa maratona distance ved lejup. Tomēr svarīgi piebilst, ka sākotnēji nepieciešamas aptuveni 15 dienas, lai kājām nokļūtu uz maratona starta līnijas bāzes nometnē...

4. Reikjavīkas maratons

Īslandes galvaspilsētā rīkotajā maratonā ik gadu piedalās tikai aptuveni tūkstotis cilvēku. Skrējiena maršruts aizsākas Reikjavīkas centrā un ved gar Atlantijas okeāna piekrasti, Esja kalnu un Snaifellsjēkidla ledāju. Tā kā maratons tiek rīkots augustā, reizē ar gleznainajām ainavām maratona dalībnieki var baudīt arī skriešanai ideāli piemērotu temperatūru – aptuveni 14-15 grādus pēc Celsija.

5. Antarktīdas Ledus maratons

Šis ir itin smags pārbaudījums pat vispieredzējušākajiem skrējējiem. Pūšot katabatiskajiem vējiem un temperatūrai regulāri noslīdot zem -30 grādiem, ikgadējā Antarktīdas Ledus maratona dalībnieki spiesti saskarties ne vien ar ierastajām maratonistu likstām (muskuļu krampji, tulznas uz pēdām), bet arī par katru cenu izvairīties no apsaldējumu gūšanas.

6. "Des Sables" maratons

Jūsu misija: izdzīvot sešu posmu pārbaudījumā Sahāras tuksnesī. Lieki piebilst, ka temperatūra dienas vidū šeit var sasniegt 40 grādus pēc Celsija, un ik brīdi pastāv reāli smilšu vētras draudi. Un jā, jums šo ceļu nāksies mērot ar smagu uzkabi mugurā – pārtikas un dzeramā ūdens krājumiem.

7. Gēteborgas pusmaratons

Zviedrijas otrajā lielākā pilsētā ik gadu tiek rīkots pasaulē lielākais pusmaratons – 2012. gadā tajā piedalījās 44 093 cilvēku. Skrējiena maršruts vijas gar Gētas upes krastiem un apkārt labi zināmajai Poseidona statujai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.14528489sec.