Septiņi tūrisma objekti, kas pārsteidz ar niecīgiem izmēriem

Lielāks ne vienmēr nozīmē labāks, un to pierāda arī pasaules miniatūrākie tūrisma objekti, ne vien izpelnoties Ginesa pasaules rekordu komisijas uzmanību, bet arī piesaistot ievērojamu ceļotāju interesi.

1. Muzejs

Pasaulē mazākā mākslas muzeja platība mērāma nevis kvadrātmetros, bet gan kvadrātcentimetros. "Mµseum", kas atrodas Somervilā, Masačūsetsas štatā (ASV), patiesībā vairāk atgādina uz ielas novietotu dīvaina paskata kasti ar logu (attēlā). Tomēr garāmgājēji, kuri izlemj piestāt un ielūkoties "mikromuzejā", savām acīm var skatīt pasaulē mazāko eļļas gleznu ekspozīciju – šo mākslas darbu diametrs nepārsniedz 6 centimetrus.

2. Bibliotēka

Organizācija "World Record Academy" kā pasaules mazāko bibliotēku identificējusi pavisam nelielā būdiņā izvietotu lasītavu Prinča Edvarda salā Kanādā. Bibliotēkai ir sava mājaslapa, un par aptuveni pieciem ASV dolāriem iespējams tikt pie beztermiņa lasītāja kartes. Telpā, kuras platība nepārsniedz 12 kvadrātmetrus, atrodamas aptuveni 1 800 grāmatu.

3. Viesnīca

"Eh'hausl Hotel", kas atrodas Vācijas pilsētā Ambergā, ir pasaulē mazākā viesnīca – šo faktu apstiprinājusi Ginesa pasaules rekordu komisija. Ēkā, kas celta 1728. gadā, vienlaikus iespējams uzņemt tikai divus viesus. Lai gan pati viesnīca patiešām ir ļoti maza, viesiem piedāvātie apartamenti patiesībā ir visai plaši – tajos ietverta viesistaba, guļamistaba, dzīvojamā istaba ar kamīnu un SPA tipa vannasistaba.

4. Lidostas skrejceļš

Gaisa kuģa nosēdināšana Juancho E. Yrausquin lidostā Nīderlandes Antiļās ir pamatīgs pārbaudījums pat vispieredzējušākajiem pilotiem. Tikai 400 metru garā skrejceļa, kurš uzskatāms par visīsāko pasaulē, vienu galu ieskauj stāvas klintis, bet otru – Karību jūra. Tomēr vienīgie regulārie avioreisi to savieno ar netālu esošo Sentmārtenas salu, kas atrodas vien 12 minūšu lidojuma attālumā.

5. Restorāns

Uz pasaulē mazākā restorāna statusu pretendējušas ne mazums savdabīgu ēstuvju, tomēr "Solo per Due" Vakones pilsētiņā Itālijā ir viens no spilgtākajiem piemēriem. Kā liecina nosaukums, tajā vienlaikus maltīti var ieturēt tikai divi cilvēki. Tas nozīmē, ka ik gadu šeit tiek apkalpoti vien aptuveni 1 500 ēdāju, tādēļ rīkojieties operatīvi, ja vēlaties rezervēt galdiņu. Tomēr "Solo per Due" klientiem nebūt nav jāsatraucas par iespējamu klaustrofobijas lēkmi – lai gan tas aizņem vien 30 kvadrātmetru lielu telpu, restorāns iekārtots vēsturiskā un pasakaini greznā villā.

6. Paceļamais tilts

Somersetas tiltam Bermudu salās nepieder oficiālu rekordu, tomēr grūti iedomāties, ka kaut kur pasaulē atrodams vēl mazāks paceļamais tilts. Proti, atvērtā stāvoklī tā abas daļas šķir aptuveni 45 centimetri. Šāda šaurība piemērota tikai pavisam nelielu burulaivu mastiem, turklāt tiltu iespējams pacelt vai nolaist, izmantojot vien ar roku darbināmas sviras. Miniatūrais tilts ir īsts bermudiešu lepnums – sākot no 2009. gada, tilta attēls rotā divdesmit Bermudas dolāru naudaszīmi.

7. Parks 

Prinča parks Lielbritānijas pilsētā Bērntvudā pielīdzināms vienistabas dzīvoklim – tas aizņem vien 34 kvadrātmetru platību. Mazajā, zaļajā atpūtas stūrītī pietiek vietas trim kokiem, kuri nosaukti Ticības, Cerības un Žēlsirdības vārdos, kā arī soliņam, kurš to vizuāli padara vairāk vai mazāk līdzīgu īstam parkam. Prinča parks nepretendē uz pasaulē mazākā parka statusu, tomēr tas oficiāli atzīts par mazāko Lielbritānijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1577239sec.