Britu ceļotājs kājām dodas ekspedīcijā gar Nīlu visā tās garumā

Ar nolūku uzstādīt jaunu pasaules rekordu britu ceļotājs Levisons Vuds devies ambiciozā ekspedīcijā gar Āfrikas lielāko upi. Viņš plāno kājām mērot ceļu gar Nīlas krastiem visā tās garumā.

Lai gan vairāki ceļotāji jau iepriekš pievārējuši Nīlas garumu, līdz šim nevienam tas nav izdevies, ceļu veicot tikai kājām. Piemēram, no 2005. līdz 2006. gadam ekspedīcijas "Ascend the Nile" ietvaros pētnieku komanda izmantoja motorizētu transportu. Taču nu, pēc septiņiem gadiem, Vuds, kurš ceļā devās 1. decembrī, gandrīz 7 000 kilometru garo distanci iecerējis veikt kājām, tādējādi kļūstot par pirmo cilvēku, kuram tas izdevies.

Vuds plāno šķērsot vismaz sešas valstis – Ruandu, Tanzāniju, Ugandu, Dienvidsudānu, Sudānu, Ēģipti un, iespējams, arī Burundi. Pie sava ambiciozā pārgājiena plānošanas Vuds strādājis jau vairāk nekā gadu, un, lai gan viņš apgalvo, ka turēsies pēc iespējas tuvāk upes krastiem, atsevišķās vietās tas var nebūt iespējams.

"Sudas purvu Dienvidsudānā būs grūti šķērsot," viņš atzīst. Sudas purvs ir viens no lielākajiem mitrājiem pasaulē – lietus sezonā tas var sasniegt pat Lielbritānijas platību.

Maršrutu Vuds plāno veikt, ik nedēļu mērojot aptuveni 160 kilometrus. Viņš cer, ka iepriekšējā pieredze dienestā armijā ļaus viņam ik dienu psiholoģiski sagatavoties gaidāmajam ceļam, bet iepriekš pieredzētās ekspedīcijas pasaules karstajos punktos palīdzēs ik uz soļa ievērot piesardzību.

Iepriekš Vuds pabijis Malavi, kur viņš izpratis savvaļas dzīvnieku uzvedību – arī šī pieredze, viņaprāt, noderēs garajā ceļā. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40538812sec.