Ņujorkiešus biedē spocīgas skaņas, kas nāk no "One World Trade Center" [1]

Apmulsuši Ņujorkas iedzīvotāji ziņo par baismīgu skaņu, kas nāk no jaunās Pasaules Tirdzniecības centra ēkas.

Kā izrādās, dīvainā gaudošana ir tik spēcīga, ka vietējie Traibekas rajona iedzīvotāji naktīs nespēj iemigt.

"Pirmoreiz šo ļoti dīvaino skaņu dzirdēju pērn, viesuļvētras "Sendija" laikā," laikrakstam Tribeca Citizen pastāstījis Kenijs Kamings.

Jaunajam Pasaules Tirdzniecības centra debesskrāpim ir 104 stāvi, un tas ir 541 metru augsts. Tā ir augstākā celtne ASV. Domājams, ka nepatīkamās skaņas avots ir torņa smaile – kad vējš pūš cauri tās režģveida struktūrai, atskan savāda gaudošana.

Kamings, kurš, nakts vidū izdzirdot skaņu, devās to ierakstīt, vietnē Youtube publicējis zemāk skatāmo videoklipu.

"Pulksten 3:15 svētdienas rītā šī skaņa mani atmodināja," viņš atzīst un piebilst, ka vairāku stundu garumā bijuši dzirdami "divi atšķirīgi toņi".

"Sākumā nevarēju saprast, kas tā ir par skaņu, taču pēc brīža atskārtu, ka tā nāk no Tirdzniecības centra. Laukā lija, tomēr koki bija rāmi. Varu tikai iedomāties, ka tajā augstumā laika apstākļi ir citādi. Esmu pārliecināts, ka skaņa bija dzirdama visā centrā – tā ir nepārprotama un ļoti stindzinoša."

Par noslēpumaino, kora dziedāšanai līdzīgo skaņu pirmoreiz tika ziņots viesuļvētras "Sendija" laikā 2012. gadā, kad ēku šaustīja spēcīgi vēji un lietus, pārvēršot to īstā mūzikas instrumentā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Nikodems dēliņš 12/03/2013 23:12 Kad uzbūvēja Vanšu tiltu, arīt as spēcōigā vējā stipri gaudoja. Tā dēļ arī iemantoja iesauku Vosa balalaika. Pēc tam kaut ko pielaboja un gaudošana mitējās.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62389994sec.