Stounhendžas senvieta piedzīvojusi modernas pārvērtības

Tūkstošiem gadu senais Stounhendžas piemineklis piedzīvojis pārvērtības, lai turpmāk tūristi to varētu skatīt jaunā gaismā – netālu no visā pasaulē labi zināmās senvietas izbūvēts moderns apmeklētāju komplekss un veikti ainavas labiekārtošanas darbi.

Gandrīz 32 miljonus eiro vērtais renovācijas projekts, kurš plašākai publikai skatāms kopš decembra vidus, ietver jaunu ēku 2,4 kilometru attālumā no akmens pieminekļa, kurā apmeklētāji turpmāk varēs aplūkot izstādi ar neolīta laikmeta tematiku.

Pēcāk viņi pa senu procesijas ceļu varēs kājām doties uz pašu Stounhendžu, vai arī turp nokļūt, izmantojot īpašu autobusu.

Šie jaunumi Stounhendžas apmeklētājiem skatāmi kopš trešdienas, 11. decembra, taču 2014. gada jūnijā iecerēts slēgt noslogotu lielceļa posmu, kurš atrodas netālu no pieminekļa. Kā norāda Anglijas Vēsturisko ēku un pieminekļu komisijas pārstāvis Saimons Tērlijs, tas tiks darīts ar nolūku, lai apmeklētāji Stounhendžu varētu aplūkot, apkārtējās "kņadas un netīrības" netraucēti.

Stounhendža būvēta trīs piegājienos laika posmā starp 3000. un 1600. gadu pirms mūsu ēras. Zinātniekiem vēl nav izdevies noskaidrot precīzu nolūku, kādam senvieta bijusi paredzēta. Nesen veiktie pētījumi liecina, ka sākotnēji šeit, domājams, atradušies apbedījumi dižciltīgām ģimenēm, savukārt "otrā" Stounhendža, kura skatāma mūsdienās, iespējams, bijusi druīdu pielūgsmes vieta, gigantisks astronomisks kalendārs vai dziedināšanas rituālu vieta, kuru uzbūvējuši nomadu gani.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42179513sec.