Kuras vietas 2014. gada vasarā apmeklēt Itālijā [1]

Plānojat ceļojumu uz Itāliju? Piedāvājam ieskatu labākajos Itālijas reģionos, ja plānojiet apmeklēt Toskānu, Umbriju, Bazilikatu, Kalabriju, Abrusko, Sardīniju un citus Itālijas reģionus.

Valsts ziemeļrietumos ir jūtamas spēcīgas franču saites. Vācu valoda daudziem ir pirmā valoda Alto Adige reģionā pašos valsts ziemeļos, savukārt autonomajā Friuli-Venezia-Giulia etniskais un lingvistiskais kokteilis ietver arī slovēņu tradīcijas un pazīmes. Itālijas ģeogrāfija, bet vēl vairāk tās vēsture, ir gara un daudzveidīga. Nekur neuzzināsiet vairāk taisnības kā valsts dienvidos - Kampānijas, Bazilikatas un Kalabrijas reģionos, kur dažādos laika posmos mitinājušies grieķi, arābi, normandieši un spāņi.

Ja jūs vēl neesat pabijis Itālijā un domājiet doties uz Toskānu, neaizmirstiet iegriezties Čianti, kas atrodas starp Florenci un Sjēnu, kur varat izbaudīt pārbraucienus pa līkumotajiem ceļiem, pa ceļam iegriežoties kādā no pilsētiņām, lai apmeklētu vēsturiskos centrus. Daudzi ceļotāji dodas no Toskānas un Umbrijas uz austrumiem Le Marche reģionā, jo tur ir salīdzinoši zemākas cenas villām un visam pārējam. Le Marche varat baudīt iespaidīgas ainavas - Sibillini kalni mijas ar Umbrijas un Toskānas pilsētu šarmu. Tomēr La Marche reģionā ir mazāk vēsturisko pilsētu, ko apskatīt.

Jaunākais ir Apūlija, kas ir "papēdis" Itālijas "zābakam", bet šī reģiona šarms tiek bieži vien ir pārspīlēts... Daļa no šī reģiona ir tūristu apskates objektiem pilna un interesanta, tomēr liela daļa reģiona ir vienmuļa. Jāpiemin, ka šajā reģionā attālumi starp apskates objektiem ir diezgan iespaidīgi.

Basilikatā, kas tradicionāli tiek uzskatīta par Itālijas nabadzīgāko reģionu, ieteicams apmeklēt Matera pilsētu, kas pamatoti kļuvusi par īso brīvdienu galamērķi. Pateicoties unikālajiem troglodīta mājokļiem un jaunām top klases viesnīcām, Matera konkurē ar populārākajiem Itālijas brīvdienu galamērķiem.

Abrusko ir reģions, kas patiešām gaida, kad tiks "atklāts". Tas ir viegli pieejams pa autoceļiem vai dzelzceļu, ja dodaties no Romas. Šajā reģionā apvienoti milzīgi kalni, parki un vecās pilsētas.

Sardīnija ir vieta, kur doties, ja vēlaties būt ūdens un smilšu tuvumā.

Sicīlijā skatiet senās vietas - Segesta, Selinunte, Syracuse un Villa Romana del Casale. Sicīlija vienmēr bijusi ar milzīgu kultūras mantojumu, bet tikai salīdzinoši nesen tika attīstīta tās infrastruktūra un uzceltas labas viesnīcas.

Labākās ainavas veido Itālijas ezeri, no kuriem skaistākais ir Komo ezers. Gardas ezers ir vienmuļš. Savukārt Iseo un Orta ezeri ir vismazāk apmeklētākie. Prom uz austrumiem plešas Eiropas ievērojamo kalnu grēda - Dolomīti.

Alpu ziemeļu pusē atrodas Pjemonta, kas ir pazīstama tikai ar saviem kalnu kūrortiem, tomēr šis reģions viennozīmīgi varētu pretendēt par Itālijas labāko gastronomijas centru.  Lejup no Lombardijas un Veneto, uzdevums ir izvēlēties vienu pilsētu no daudzajām, kas ir pārpildītas ar labu pārtiku, veikaliem un mākslas galerijām. Sāciet ar garām brīvdienām Veronā, Parmā, Mantua vai Bergamo, pēc tam apsveriet domu apmeklēt Vicenza, Padua, Ferrara, Treviso un Ravenna.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Italiana 03/24/2014 13:27 Abruzzo - latviešu valodā ir Abruco, nevis Abrusko.
Alto Adige ir reģiona nepilns nosaukums itāļu valodā (Trentino Alto Adige), ko latviski sauc par Trentino Altoadidže jeb Dienvidtiroli.
Friuli-Venezia-Giulia latviešu valodā ir Friuli Venēcija Džūlija.
Ja ar Čianti domāta Chianti oriģinālvalodā, tad latviski, sekojot itāļu valodas izrunai, tad tā ir Kjanti.
Le Marche - Marke ir latviski, bet pat itāļu valodā, minot nosaukumu, artikulu (šajā gadījumā "le") nelieto.
Basilikata - itāļu Basilicata latviski ir Bazilikata.
Mantua ir Mantuja utt.

Ļoti neparasti tūrisma portālā lasīt muļķīgas kļūdas pat nosaukumos!!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48880386sec.