Nosauc galamērķus, kur vērts doties 2014. gadā

Pasaules kauss futbolā Brazīlijā

Lai gan modernā spēle futbols ir radies Anglijas skolās, tā dvēsele ir ieņēmusi Brazīliju. Brazīlijai ir pasaulē visveiksmīgākā starptautiskā komanda, kura ir uzvarējusi Pasaules kausā jau piecas reizes. Brazīlijas komandā ir arī viens no vislabākajiem futbolistiem - brazīlietis Pele. Priekšnieki pat liek saviem darbiniekiem mest darbu pie malas un iet skatīties lielo spēli. Pasaules kausa izcīņa nākamajā gadā notiks jūnijā un jūlijā 18 pilsētās visā valstī. Apmeklējot arī lietusmežus un pludmales, kā arī izbaudot valsts ballīšu kultūru, ceļojums pa Brazīliju kļūs neaizmirstams. Pasaules kausa faniem iesaka apskatīt arī Amazoni un iespaidīgo Igvasu ūdenskritumu.

Panamas kanāla 100. dzimšanas diena

Panamas kanāla 100. jubileja jau vien ir labs iemesls, lai dotos uz šo valsti. Šai lielajai dienai ir ieplānoti dažādi pasākumi. 2014. gada augustā Panamas kanāls atzīmēs savu 100. gadadienu kopš tas tika pabeigts, kas noteikti piesaistīs lielāku uzmanību valstij. Kaut gan, Panamai ir daudz vairāk ko piedāvāt, kā tikai kanāls. Ir vērts apskatīt arī vulkānus, lietusmežus, kafijas plantācijas un skaistās pludmales gan Atlantijas, gan Klusā okeāna krastos.

Mjanmas tūrisma "ģenerālplāns"

Mjanma tiek dēvēta par "nākamo lielo tūrisma galamērķi" jau pāris gadus, bet apceļot valsti agrāk nebija nemaz tik vienkārši. Bankomāti vai nu nebija vispār, vai bija pieejami tikai vietējiem iedzīvotājiem. Par internetu neviens pat dzirdējis nebija un ceļošana bija atļauta tikai uz vietām, kuras valdība atļāva apmeklēt. Par laimi tas sāk mainīties. Mjanmas Tūrisma un viesnīcu ministrija ir sagatavojusi "ģenerālplānu" un "atbildīgu tūrisma politiku", lai uzlabotu tūrismu valstī nākotnē.

Mīvatna ezers Īslandē: labākā ziemeļblāzma jau gadiem

NASA zinātnieki paredz, ka 11 gadu saules aktivitātes cikls šoziem palielināsies, tādēļ 2014. gada sākumā ziemeļblāzmas būs visiespaidīgākās nākamajā desmitgadē. Lai gan nekad nevar garantēt Polārblāzmu, lielāka iespēja to redzēt ir attālākos rajonos, piemēram, Islandes ziemeļos tālāk no apgaismotām vietām.

Ekvadora kļūst par "tūrisma spēkstaciju"

Šī gada sākumā Kito tika atvērta jauna starptautiskā lidosta. Nesen darbību uzsācis arī jaunais luksus vilciens. Iespējams šī ir vislabākā vieta brīvdienu pavadīšanai, kuru Jūs vel neesat apsvēris apmeklēt. Ekvadora attīstās ātri un Andu kopienas apmeklēšana vēl nekad nav bijusi tik vilinoša.

Jaunzēlande: 2.500 kilometru riņķa taka

Ja sevis uzturēšana formā ir viena no Jaunā gada apņemšanām, paplašināts ceļojums uz Jaunzēlandi varētu būt piemērots. 2014. gadā valstī tiks pabeigta milzīgā Nga Haerenga taka, kura veidota, lai parādītu labākās valsts ainavas un kultūru. 2.500 kilometru tīkls sastāv no 23 īsākām takām gan ziemeļu, gan dienvidu salās, vēl pēdējās divas tiks pabeigtas janvārī. Jaunzēlandes valdība takas izbūvei atvēlēja 50 miljonus ASV dolāru. Takas ved caur lietusmežiem, garām ezeriem un vecām dzelzceļa līnijām.

Nosaras krasta, Nikojas pussalas oficiāli apstiprinātās pludmales Kostarikā

Ja jums patīk oficiāli apstiprinājumi un balvas vietām, uz kurām plānojat doties, Nosaras pludmales Kostarikā ir tam piemērotas. Pateicoties nesen piešķirtajam Zilajam karogam, šī pludmale kļūs populāra 2014. gadā. Tās senatnīgās pludmales iepazīstina ģimenes ar bērniem ar virkni jaunu aktivitāšu. Ir izveidotas programmas gan pašiem mazākajiem, gan arī izglītojošas un brīvprātīgo programmas vecākiem bērniem. Nosara lepojas ar savām pludmalēm un savvaļas dzīvi. Tā ir kļuvusi par vienu no videi draudzīgākajām kopienām Latīņamerikā.

Austrumāfrika: viena vīza, trīs valstis

Tā kā 2014. gadā tiks veiktas izmaiņas vīzu noteikumos, ieraudzīt gorillas Ugandā un degunradžus Kenijā būs daudz vienkāršāk. Apmeklēt kalnu gorillas Ruandā ir ceļojums, ko atcerēsieties uz mūžu, tomēr maģiskā pieredze atrasties tām pavisam tuvu ilgst tikai vienu stundu. No pirmā janvāra ceļotāji, kuri dosies uz Āfrikas austrumiem, varēs apmeklēt Ruandu, Ugandu un Keniju ar vienu vīzu, kas padarīs gorillu apskati, sekošanu šimpanzēm Ugandā un Karalienes Elizabetes nacionālā parka apmeklējumu daudz vienkāršāku.

Sansebastjana Spānijā: nākotnē "pasaules labākā pilsēta"

Tā ieņem piekto vietu vienā no "labāko pasaules pilsētu" sarakstiem un noteikti kļūs vēl populārāka, jo Sansebastjana 2016. gadā būs Eiropas Kultūras galvaspilsēta. Ir svarīgi apmeklēt šo vietu pirms to ir atklājušas masas. Pilsēta atrodas blakus Francijai un dažiem labākajiem vīna reģioniem, ieskaitot, Rioju dienvidos. Arī ēdiens Sansebastjanā ir fantastisks.

Tallina Igaunijā: tuneļi un Titānika ēdieni

Tallinas skaistā vecpilsēta ir iemesls, lai katru gadu dotos uz maz apmeklēto pilsētu, bet 2014. gadā tās populārākais apskates objekts kļūs pieejamāks, pateicoties plānam pabeigt rakt tuneļus zem slavenā bastiona sienām. Pilsētai ir arī daži samērā jauni objekti, ieskaitot, Lenussadam jūras muzeju, kur apmeklētāji var apskatīt hidroplānus, kas izvietoti iespaidīgos angāros. Muzejā nesen atvērta Titānika izstāde, kas pēta kuģa vēsturi. 2014. gada sākumā muzejs rīkos vairākas svinīgas vakariņas, iedvesmojoties no pēdējās nakts kuģa pirmajā klasē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69443583sec.