Seši sapņu galamērķi, kurp doties 2014. gadā

Kādēļ gan jaunajā gadā nedoties pabrokastot kopā ar žirafēm Kenijā, apmeklēt majestātisko baobabu aleju Madagaskarā vai pastaigāties pa neticami krāšņu pasaku dārzu Japānā? Gadu mija ir īstais laiks, kad varam ļauties sapņiem par brīvdienām eksotiskos galamērķos un, protams, apņemties kādu no tiem realizēt. 

Giraffe Manor, Kenija

"Giraffe Manor Hotel" viesiem Kenijā jābūt gataviem, ka viņu maltīti no galda kuru katru brīdi var nočiept kāda... žirafe. Ekskluzīvajā atpūtas vietā Nairobi, kurā viesiem pieejami 10 grezni numuri, kopš 1970. gadiem mājo apdraudēto Rotšilda žirafu ģimene, un graciozo dzīvnieku centieni savus garos kaklus ziņkārīgi ielocīt pa atvērtu logu šeit ir visai ikdienišķa parādība.

Ašikagas ziedu dārzs, Japāna

80 kilometrus no Tokijas iespējams vērot ārkārtīgi neparastu, košu un pasakainu ainavu. Ašikagas ziedu parks lepojas ar 143 gadu vecu glicīniju – milzīgu, krāšņu koku, kura violetie, nokarenie ziedi, domājams, spēj aizraut elpu ikvienam. Košo glicīniju apstādījumi parkā sasniedz tūkstoš kvadrātmetru, taču tajā var skatīt arī citu retu sugu augus, kuru leknās lapotnes veido sapņainas alejas un tuneļus (attēlā).

Baobabu aleja, Madagaskara

Baobabi to savādo, resno un teju perfekti vertikālo stumbru dēļ, šķiet, līdzinās kokiem, kādus reiz varētu būt uzzīmējis sešus gadus vecs Salvadors Dalī. 20 baobabi, no kuriem daži sasniedz 20 metru augstumu un var būt pat 10 metrus plati, rotā kādu ceļu Madagaskaras rietumdaļā netālu no Morondavas pilsētas. Reiz šeit zēlis vesels mežs, tomēr laika gaitā vietēji iedzīvotāji izcirta mazākos kokus, atstājot augam vien milzu baobabus. Baobabu aleja mūsdienās kļuvusi par vienu no populārākajām tūristu pieturvietām Madagaskarā, un tā iekļauta vietējo aizsargājamo objektu sarakstā.

Helibordings, Šveice

Helibordings lieliski piemērots asu izjūtu cienītājiem, kam adrenalīna paaugstināšanai vairs nepietiek ar "garlaicīgu" kalnu slēpošanu vai snovbordu. Turklāt – nav nepieciešams tērēt laiku braucienam pacēlājā, jo tā vietā uz kalna jūs nokļūsiet helikopterā. Helibordings arī nav tik dārgs prieks, kā varētu šķist – Snowmotions.com Šveicē vienas dienas helibordinga piedzīvojumus piedāvā, sākot no nepilniem 270 eiro. Taču jāņem vērā, ka galvu reibinošās izpriecas pieejamas tikai no marta līdz aprīļa mēnesim.

Ziemeļblāzmu vērošana, Somija

Viena no iespaidīgākajām vietām, kurp doties, lai vērotu gaismas spēles ziemeļu debesīs, ir "Hotel Kakslauttanen" Somijā. Viesnīca, kas atrodas aiz polārā loka, pārsteidz ar īpašiem numuriņiem – pavisam nelieliem stikla namiņiem, kas līdzinās iglu būdām. To šeit ir 20, un, ja laika apstākļi ir labvēlīgi, viesi var gatavoties neaizmirstamam, krāšņam kāvi šovam.

Lielais Barjerrifs, Austrālija

Lielais Barjerrifs ir viens no iespaidīgākajiem dabas objektiem pasaulē, bet tā apmeklējums – nopietns iemesls, lai apgūtu zemūdens niršanas prasmes. Tā kā Lielais Barjerrifs ir iekļauts UNESCO apdraudēto objektu sarakstā, noteikti apsveriet tā izpēti klātienē nākamgad – tas būs neatkārtojams piedzīvojums, par kuru varēsiet pastāstīt mazbērniem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Āzija un salas. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija... | Skatīt vairāk
no 709 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 26.04.2024 Rallistu ielas stāsti Talsu novada TIC
25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18199706sec.