Krievija notiks pasākumi par godu Lielbritānijas un Krievijas kultūras gadam

Lielbritānijas un Krievijas kultūras gads Krievijā priecē ar savu daudzveidīgo programmu jau sākot no janvāra.  23. janvārī Krievu muzejā, Sanktpēterburgā atvērs britu fotogrāfa Čārlza Marča fotoizstādi. Tāpat programmas ietvaros norisināsies izstāde Džeimsa Bonda stilā, Lielbritānijas dokumentālo filmu festivāls un teātra izrādes no vairākiem Lielbritānijas teātriem.

No janvāra līdz pat decembrim paredzēti vairāk kā 500 dažādi kultūras un izglītības pasākumi gan Krievijā, gan Anglijā.

2014. gada aprīlī Maskavas Centrālajā izstāžu zālē "Manēža" oficiāli atklās britu režisora Pītera Grīnueja izstādi "Krievu avangarda zelta laimets". Jau pirms oficiālās atklāšanas ir paredzēta virkne pasākumu, kā piemēram, jau minētā Čārlza Marča izstāde "Dabas interpretācija".

19. un 20. februārī Maskavā teātra festivālā "Zelta maska" tiks rādīts teātra uzvedums "Atomos", ko izpildīs pasaulslavenā trupa "Random Dance".

No 24. maija līdz 4. jūnijam norisināsies "Beat Film festivāls". Šogad šis ikgadējais dokumentālo filmu festivāls norisināsies jau 5. gadu, un piedāvās savu bagāto un daudzveidīgo programmu no Lielbritānijas. Šis festivāls ir kļuvis par nozīmīgu Maskavas kultūras notikumu.

No 1. jūnija līdz 7. septembrim Multimediju mākslas muzejā būs atvērta izstāde "Dizains 007: 50 gadi Džeimsa Bonda stilā". Izstādē apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar šī pasaules kulta kinobrenda stila un dizaina vēsturi. Projekta ietvaros norisināsies dizaina un modes meisterklases, kā arī filmu seansi.

Multimediju mākslas muzejā, Kultūras gada ietvaros, norisināsies vēl citi pasākumi, kā piemēram, mākslinieka Frānsisa Bēkona un fotogrāfa Džona Dikina izstādes.

Septembrī izstāžu vietā "Jekaterina" tiks izvietota pirmā lielā retrospektīvā izstāde, ko veidoja apvienība "Young British Artists". Izstādes pamatu sastādīs dažādu britu mākslinieku darbi.  Tāpat ir gaidāma arī mākslinieku un kuratoru uzstāšanās.

Vēl Krievijā pirmo reizi norisināsies multimediju izstāde "Dressing the Screen: The Rise of Fashion Film". Ekspozīcijā tiks apvienoti aptuveni 100 darbi par slaveniem dizaineriem un modes namiem, ko veidojuši videomākslinieki.

Tāpat Krievijā šajā gadā gaidāma Londonas filharmoniskā orķestra uzstāšanās, Alfrēda Hičkoka filmu izrādes un virkne ar citiem kultūras pasākumiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69783211sec.