Impro aicina ceļojumā uz Sokotras salu

Sokotras sala (Socotra) – tā ir Jemenas un visa Arābijas reģiona pērle. Sokotras salu arhipelāgs ir patiesi reāls, dzīvs floras un faunas muzejs, kuru līdz mūsu dienām mums saglabāt ir spējušas daudzas sokotriešu paaudzes.

Daudzu gadsimtu garumā Sokotras sala ir bijusi nepieejama pētniekiem un zinātniekiem. Taču pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu beigās salai tika pievērsta līdz šim nepieredzēta uzmanība, un nu - mūsdienās, tā ir atvērta ikvienam, sniedzot visneparastākās izjūtas un pārdzīvojumus pat īpaši pieredzējušiem ceļotājiem...

Pateicoties unikālajai dabai, kura saglabājusies no aizvēsturiskiem laikiem, Sokotras sala vilina gan dēkaiņus, gan arī mierīgas atpūtas un ekotūrisma cienītājus. Arhipelāgs ir viena no nedaudzajām vietām pasaulē, kur visaptverošais progress vēl nav sabojājis cilvēka attieksmi pret dabu un pašam pret sevi. Un to ir vērts izbaudīt katram uz savas ādas!


Eksotiskas pūķa asins koku, pudeļu koku un gurķa koku audzes, peldes gleznainu kalnu ezeriņu tirkīzzaļā ūdenī, brauciens ar laivām gar salas Indijas okeāna mežonīgajām piekrastes klintīm delfīnu rotaļu pavadījumā, neaizmirstama pastaiga pa unikālo Detwah lagūnu, rokas stiepiena attālumā tiekoties ar kalmāriem, jūras gurķiem, balonzivīm un citiem dienvidu jūru eksotiskiem iemītniekiem, aizraujošs un izzinošs ceļojums uz vulkānisko gāzu radīto noslēpumaino Hoq alu – tas viss ir tikai neliela daļiņa no pārsteidzošajiem iespaidiem, kādi iegūstami tikai un vienīgi izolētajā Indijas okeāna Sokotras salā!


Unikāli un neatkārtojami ir arī paši salinieki, kuri labprāt dejojot un dziedot paaudžu paaudzēs pārmantotas dejas un dziesmas, nodarbojas ar lopkopību un zvejniecību. Tie labprāt ļoti sirsnīgi un viesmīlīgi uzņem salas viesus – tūristus.


Pasteidzieties - iespēja izdzirdēt nu jau pamazām izmirstošo sokotriešu valodu, kurai līdz pat šai dienai nav rakstības, ir īpašs pagodinājums!

Līdz 25. janvārim gaidām ceļotāju pieteikumus ceļojumam uz Sokotras salu (24.02. - 07.03.). Vairak informācijas par ceļojumu šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.79652596sec.