Ķīniešu tūristiem aizliedz doties kosmosā

Kāds ASV noteikts aizliegums paredz, ka Ķīnas iedzīvotājiem nebūs ļauts doties šogad gaidāmajos "Virgin Galactic" lidojumos kosmosā, jo pastāv risks, ka viņi varētu "izspiegot raķešu tehnoloģiju".

Turīgākie Ķīnas iedzīvotāji saņēmuši informāciju, ka viņiem nebūs ļauts kļūt par kosmosa tūristiem no ASV puses izdotu pretspiegošanas regulu dēļ. Jāatzīmē, ka "Virgin Galactic" dibinātāja Ričarda Brensona komerciālo kosmosa lidojumu plānos ietilpst pacelšanās no ASV teritorijas.

Ironiski, taču šis aizliegums stājies spēkā neilgi pēc tam, kad Lielbritānija ļāvusi Ķīnai iesaistīties valsts kodolenerģijas un telekomunikāciju nozarē, kā arī tikusi apsvērta iespēja sadarboties ar Ķīnu jaunas ātrgaitas dzelzceļa līnijas izbūvē.

Taču tā kā "Virgin Galactic" lidaparāts aprīkots ar raķešdzinēju, balstoties uz ASV noteiktajām regulām, tā tiek definēta kā militāra tehnoloģija. Šīs regulas, kas tika ieviestas vēl Aukstā kara laikā, paredz aizliegumu personām no tādām valstīm kā Ķīnas, Irānas un Ziemeļkorejas piekļūt ieroču tehnoloģijām.

Šis aizliegums atstāj negatīvu ietekmi uz "Virgin Galactic" tirgu Ķīnā, kur ievērojams skaits turīgu uzņēmēju gatavi maksāt 250 000 ASV dolāru par biļeti lidojumam kosmosā.

"Esam saņēmuši vairākus zvanus no klientiem Ķīnā, tomēr mums viņiem nāksies atteikt, ja viņiem būs tikai Ķīnas pase," atzinis "Virgin Galactic" pārstāvis Honkongā. "Mēs viņiem sniedzam padomus, ko darīt, lai varētu lidot ar "Virgin Galactic". Piemēram, viņi var iegūt kādas citas valsts pasi vai pieteikties ASV "Zaļās kartes" saņemšanai."

Kā norādījis "Virgin Galactic" pārstāvis, vairāki potenciālie kosmosa tūristi jau pieteikušies Honkongas pases saņemšanai. Tikmēr "Virgin Galactic" situāciju cenšas risināt, vedot sarunas ar ASV institūcijām.

Jāpiebilst, ka pirmais oficiālais "Virgin Galactic" lidojums kosmosā gaidāms 2014. gada otrajā pusē, kad uz speciālā lidaparāta "SpaceShipTwo" klāja kāps pats kompānijas īpašnieks Ričards Brensons ar bērniem Holliju un Semu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.37090182sec.