Nosauc 10 tūristu nīstākās pasaules pilsētas

Kā liecina tūrisma vietnes ALuxuryTravelBlog.com apkopotais saraksts, dažas no tūristu apmeklētākajām pasaules pilsētām vienlaikus izpelnās arī pamatīgu kritiku.

1. Parīze, Francija

Gaismu un mīlestības pilsēta... Varētu domāt, ka Parīzei grūti veltīt skarbus vārdus, tomēr liela daļa ļaužu, kā izrādās, domā citādi.

"Daudzi ceļotāji Parīzes viesmīļus dēvē par īpaši nepieklājīgiem; garās rindas Luvrā viņi pielīdzina ellei un teju ik uz soļa redz suņu kakas. Ļoti kaitinoši esot arī hipnotizēto tūristu pūļi, kuri nepārtraukti uzņem klišejiskas foto," raksta AluxuryTravelBlog.com.

2. Tihuana, Meksika

Augsto noziedzības līmeni, nogurdinošās caurskates uz turpat esošās ASV robežas un plašu dažādu slimību izplatību vairāki ceļotāji minējuši kā galvenos iemeslus, kādēļ viņiem nav iepatikusies Meksikas mežonīgās naktsdzīves lielpilsēta Tihuana.

3. Ņūdeli, Indija

Ņūdeli ir galamērķis, kas spēj sagādāt piedzīvojumu garšu ikvienam ceļotājam. Tomēr pilsētai ir arī itin pamatīga ēnas puse – tā nodēvēta par "krāpnieku galvaspilsētu" neskaitāmo krāpniecības gadījumu un zādzību dēļ, par kuru upuriem bieži kļūst tūristi. Indiju pēdējo gadu laikā pāršalcis arī seksuālo noziegumu vilnis – piemēram, vēl nesen mediji ziņoja par nežēlīgu uzbrukumu kādai 51 gadu vecai dāņu tūristei populārā Ņūdeli tirdzniecības rajonā.

4. Melburna un Sidneja, Austrālija

Interesanti, taču izteikta nepatika pret šīm pilsētām vērojama pašu austrāliešu vidū, un jau krietnu laiku to starpā vērojama pat savdabīga sacensība. Sidneja daudziem šķiet par dārgu, savukārt Melburna – par aukstu. Lai gan vietējie iedzīvotāji bieži pauž neapmierinātību, jāatzīst, ka ceļotāji atstāj pietiekoši daudz pozitīvu atsauksmju par abām pilsētām.

5. Losandželosa, Kalifornija, ASV

Losandželosā, kā zināms, ik gadu ierodas milzīgs skaits tūristu – bieži vien, lai klātienē iepazītos ar Holivudas krāšņumu. Tomēr lielais viesu pieplūdums nozīmē arī tā dēvēto "tūristu slazdu" veidošanos. Ja ņem vērā arī allaž aktuālo sastrēgumu problēmu tveicējošajā Kalifornijas saulē, smogu un augsto trokšņa līmeni, nav brīnums, kādēļ ceļotāji Losandželosai velta arī kritiku.

6. Beliza, Beliza

Karību jūras kruīzu pasažieri, izkāpjot krastā Belizas lielākajā pilsētā, bieži vien piedzīvo vilšanos. Kā raksta LonelyPlanet.com, neattīstīta infrastruktūra, nabadzība, noziedzība un augsta narkotiku izplatība tiek minētas kā galvenās problēmas pilsētā.

7. Lima, Peru

Peru pavisam noteikti ir elpu aizraujoša zeme. Tomēr, kā raksta ALuxuryTravelBlog.com, to gluži nevar attiecināt uz valsts galvaspilsētu Limu. "Pat paši peruāņi šo pilsētu neuzskata par apburošāko pasaulē, savukārt liela daļa ceļotāju to dēvē par neglītu un bezgala garlaicīgu."

8. Timbuktu, Mali

Savulaik tuksneša šķērsošana, lai nokļūtu Timbuktu, bija pamatīgs izaicinājums. Taču mūsdienās, šķiet, ļaudis par šo eksotisko ceļojumu galamērķi pavisam piemirsuši.

"Mūsdienās vien retais zina, kur Timbuktu atrodas un vai vispār šāda pilsēta pastāv," raksta AluxuryTravelBlog.com. "Aizmirstiet par romantiskiem piedzīvojumiem, kas minēti ne vienā vien arhaiskā publikācijā par Timbuktu. Šeit ir ne vien ārkārtīgi karsts, bet arī katru stūrīti, šķiet, apēdušas smiltis. Timbuktu nav neviena neparasta apskates objekta vai tirdzniecības centra, kas spētu ieinteresēt tūristus."

9. Kaira, Ēģipte

Lai kā arī nebūtu, Ēģipte aizvien mazāk figurē ceļotāju sapņu galamērķu sarakstos. Kairas gaisa piesārņojums, transporta problēmas, bīstami autovadītāji un politiskie nemieri ir galvenie faktori, kas draud aizēnot piramīdu un citu, gadu tūkstošiem senu Ēģiptes dārgumu popularitāti tūristu vidū.

10. Džakarta, Indonēzija

Džakarta ceļotāju acīs nobāl Bali un Sumatras salas priekšā. Liela daļa atpūtnieku Džakartā piestāj vien, lai pārsēstos citā reisā nokļūšanai vēlamajā galamērķī. Vides problēmas un vispārējā nabadzība tiek minēti kā galvenie iemesli, kādēļ ceļotāji cenšas izvairīties no šīs pilsētas apmeklējuma.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1630671sec.