Ceļotāju Havaju salās pārsteidz bīstama sniegavētra

Havaju salas vairumam tūristu asociējas ar pludmalēm, sērfošanu un mitru tropu klimatu. Tomēr Alekss Sverdlovs no Ņujorkas saulainu brīvdienu vietā Havajās izbaudīja pavisam nepatīkamus mirkļus, kuru cēlonis pārsteidzošā kārtā bija sniegavētra.

36 gadus veco ceļotāju, kurš bija devies pārgājienā Havaju Lielajā salā un ceļā sastapās ar īpaši spēcīgu sniegavētru, janvāra beigās izglāba vietējā nacionālā parka reindžeri.

Sverdlovs bija devies iekarot 4 169 metru augsto Maunaloa vulkāna virsotni. Savu kāpienu viņš uzsāka aptuveni divu kilometru augstumā, virsotni sasniedzot otrdien, 28. janvārī. Kā minēts preses relīzē, pa ceļam uz virsotni viņš bijis spiests atstāt aprīkojumu, taču lejupceļā saskārās ar spēcīgu sniegavētru.

Nespējot atrast savu ekipējumu, Sverdlovs izveidoja patvertni sniegā – tobrīd no dabas stihijas viņu sargāja tikai apģērbs. Nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ parka vadība bija slēgusi pieeju kalnam, un, tā kā Sverdlovs bija vienīgais kāpējs uz kalna, reindžeri drīz vien uzsāka viņa meklēšanu.

Sverdlovs uz kalna nogāzes bija spiests pavadīt divas naktis, līdz viņš tika atrasts. Kā norāda Havaju Vulkānu nacionālā parka pārstāvji, vīrieti paglābis fakts, ka reindžeri bijuši informēti par viņa aptuveno atrašanās vietu, kā arī, pārlaižot naktis uz kalna, viņš pieņēmis pareizus lēmumus un bijis teicamā fiziskā formā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48159909sec.