Pie Klusā okeāna atola atrod vīrieti, kura laiva dreifējusi 16 mēnešus

Pamatīgi novārdzis vīrietis, kura laiva janvāra beigās tika izskalota nomaļa Klusā okeāna atola krastā, apgalvo, ka viņš uz ūdens pavadījis 16 mēnešus un izdzīvojis, pārtiekot no kailām rokām noķertiem bruņurupučiem un putniem.

Vīrietim, kuru divi vietējie iedzīvotāji pie koraļļu rifa Ebonas atolā pamanīja 30. janvārī, ir ļoti gara bārda un mati. Viņa stiklšķiedras laiva, domājams, okeānā dreifējusi vairāk nekā 16 mēnešus, veicot aptuveni 12 500 kilometru lielu distanci.

"Viņa stāvoklis nebūt nav labs, tomēr viņš pamazām atgūst spēkus," AFP pastāstījusi norvēģu antropoloģijas studente Ūla Fjeldsta. Svešinieks, kurš bija tērpies vien noskrandušās apakšbiksēs, apgalvojis, ka 2012. gada septembrī kopā ar vēl vienu ceļabiedru, kurš gājis bojā pirms vairākiem mēnešiem, no Meksikas bija devies uz Salvadoru.

Fjeldsta piebildusi, ka notikušā apstākļi pagaidām ir visai neskaidri, jo vīrietis, kurš sevi dēvē par Hosē Ivanu, runā tikai spāniski.

"Laiva ir pamatīgi cietusi, un šķiet, ka viņš patiešām uz ūdens atradies ļoti ilgu laiku," atzīst pētniece. "Viņam ir ļoti gara bārda un mati."

Ivans centies norādīt, ka izdzīvojis, ēdot bruņurupučus, putnus un zivis, kā arī dzerot bruņurupuču asinis laikā, kad nav lijis lietus. Tā kā nav bijis pieejams makšķerēšanas aprīkojums, Ivans bruņurupučus un putnus ķēris kailām rokām. Arī viņa laivā atrasts bruņurupucis.

Jāpiezīmē, ka līdzīgi izdzīvošanas stāsti pēc vairākiem Klusajā okeānā pavadītiem mēnešiem nav retums. Piemēram, 2006. gadā trīs meksikāņi nonāca pasaules mediju redzeslokā pēc tam, kad viņu bojātā laiva tika pamanīta burtiski okeāna vidū – deviņus mēnešus pēc tam, kad viņi bija devušies haizivju makšķerēšanas ekspedīcijā. Savukārt 1992. gadā divi zvejnieki no Kiribati pēc 177 okeānā pavadītām dienām tika atrasti Samoa piekrastē.

Kā norāda Fjeldsta, pārbaudot Ivana veselības stāvokli, viņam konstatēts pazemināts asinsspiediens. Tomēr vīrietis nav guvis nozīmīgas traumas un ar vietējo iedzīvotāju palīdzību pat spējis staigāt.

"Viņš dzer daudz šķidruma un pamazām atgūst spēkus," piebildusi Fjeldsta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42272091sec.