Izstrādā zinātnisku formulu perfektam ceļojumam

Vai ceļojumu iespējams izteikt matemātiskā vienādojumā? Šķiet, ka jā – kāds britu psihologs izstrādājis zinātnisku formulu, kura, pēc viņa vārdiem, ļauj atpūtniekiem ieplānot perfektās brīvdienas.

Formulas, kuru izstrādājis vadošais Lielbritānijas psihologs Deivids Holmss, pamatā ir divas teorijas par "gaidām" un "sagaidāmajām atmiņām". Lai brīvdienas būtu maksimāli izdevušās, Dr. Holmss iesaka atpūtniekiem rezervēt ceļojumu vismaz 120 dienas iepriekš un ieplānot vismaz vienu unikālu aktivitāti katru ceļojuma dienu. Lielbritānijas tūroperators "Eurocamp", pēc kura pasūtījuma tika veikts pētījums, atzīst, ka jaunā formula ir "atslēga patiesi vērtīgām brīvdienām".

Psihologs skaidro savu teoriju: "Kad nododamies kādai jaunai nodarbei vai piedzīvojam ko nebijušu, šie notikumi saglabājas tā dēvētajā epizodiskajā atmiņā, kas nereti ietver izteikti patīkamus mirkļus. Ja ceļojumā ik dienu darām vienu un to pašu, epizodiskajā atmiņā nokļūst mazāk notikumu nekā gadījumā, ja regulāri tiek izmēģināts kas jauns."

Izmantojot psihologa izstrādāto formulu, "brīvdienu vērtība" pamatā izriet no dienu skaita līdz tām jeb "gaidām" un "sagaidāmajām atmiņām", ko aprēķina, ņemot vērā ceļojuma ilgumu un plānoto unikālo aktivitāšu skaitu šajā laikā. Maksimālā vērtība ir 100 procenti – sasniedzot šo rādītāju, ceļotājs var gatavoties perfektām brīvdienām.

Tiem interesentiem, kuri vēlas noskaidrot gaidāmā ceļojuma kvalitāti, uzņēmums "Eurocamp" izstrādājis arī īpašu kalkulatoru, kas pieejams tiešsaistē – atliek vien atbildēt uz četriem vienkāršiem jautājumiem angļu valodā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
 Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58740401sec.