Četri ievērojami Gaudi darbi, kas noteikti jāapskata Barselonā

Barselona ir pilna ar dažādiem vēstures un kultūras objektiem. Ne viens vien ievērojamākais Barselonas apskates objekts ir Antonio Gaudi radīts. Gaudi ir viens no slavenākajiem spāņu arhitektiem, kas veidojis vairākas Barselonas ēkas un arhitektūras objektus, piešķirot tam savu īpatnējo dizainu. Lai gan Gaudi oriģinālie un neparastie darbi sākumā tika izsmieti, šobrīd tie iemantojuši atpazīstamību visā pasaulē.

Četri ievērojami Gaudi darbi,  kas noteikti jāapskata, esot Barselonā:

1. Guela parks (Parc Guell)

Ieeja gandrīz visās arhitekta Antonio Gaudi ēkās Barselonā ir par maksu, taču šis ievērojamais parks joprojām ir apmeklējams bez maksas. Guela parks iekļauj sevī visas Gaudi ģeniālās tehnikas. Tās ir dārza komplekss ar dažādiem arhitektūras elementiem, kas atrodas Karmela kalnā. Turklāt, no Guela parka paveras skaists skats uz pilsētu. Guela parka platība ir vairāk nekā 17 hektāru, un tas ir viens no lielākajiem arhitektūras darbiem Eiropā. Parks ir pasludināts par izcilu nacionālu pieminekli un atrodas UNESCO aizsardzībā.

2. Casa Batllo

Ēka Casa Batllo tika uzcelta 1877. gadā. To projektēja pats Gaudi, taču tā bija veidota kā klasiska 19. gadsimta eklektisma ēka bez ievērojamām pazīmēm. 1904. gadā mājās jaunais īpašnieks nolīga Gaudi, lai tas ēku pilnībā pārtaisa – tā ēka ieguva savu pašreizējo izskatu. No ārpuses Casa Batllo fasāde izskatās, kā veidota no galvaskausiem un kauliem. Patiesībā šie „galvaskausi” ir balkoni, bet „kauli” – to balsti. Ir pieejamas arī maksas audio tūres iekšā Casa Batllo, lai aplūkotu Gaudi mākslas darbu no visām pusēm.

3. Casa Mila

Gaudi ēku Casa Mila sāka celt tieši pēc Casa Batllo pārbūves 1906. gadā. Kādu bagātu biznesmeni tik ļoti iespaidoja Casa Batllo īpatnējā arhitektūra, ka viņš nolīga Gaudi, lai arī viņam uzbūvē līdzīgu, tikpat neparastu ēku. Casa Mila arhitektam izdevās mazāk krāsaina, taču pat vēl netradicionālāka – mājā nav izmantota neviena pati taisna līnija. Dažiem mājas secīgie balkoni izskatās kā viļņi, citiem mājas fasāde atgādina klints veidojumu ar alām. Casa Mila jumta terasē atrodami sirreāli, krāsaini skursteņi.

4. Sagrada Familia

Sagrada Famila ir ievērojamākais Gaudi darbs un viņa, kā arī Barselonas pilsētas, atpazīstamības simbols. Katedrāles celtniecība tika aizsākta 19. gadsimta 80. gados, taču tā joprojām nav pabeigta – būvdarbus plānots pabeigt ap 2026. gadu. Savus pēdējos dzīves gadus Gaudi pilnībā veltīja šim projektam, un līdz viņa nāves brīdim, 1926. gadā, bija pabeigta tikai ceturtā daļa katedrāles. Sagrada Familia ir milzīga, tās augstākās smailes plānotais augstums 170 metri, katedrāles dizains ir baznīcai neraksturīgs, bet, lai gan celtne ir nepabeigta, to ir vērts aplūkot un iepazīt pilnīgi citādu arhitektūru.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Latvija
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.49813795sec.