Pasaulē atzīmē Svēta Patrika dienu

17. marts ir Īrijas aizbildņa Svētā Patrika diena. Par godu Svētajam Patrikam tiek rīkotas parādes ar dziesmām un dejām. Ar Svētā Patrika vārdu saistās daudzas leģendas. Viena no leģendām vēsta, ka Svētais Patriks ar ābolīšu palīdzību paskaidroja Svēto trīsvienību. Rezultātā zaļais trīslapu ābolītis un zaļā krāsa kļuva par Svētā Patrika simboliem.

Ieskats Svētā Patrika dienas svinībās dažādās pasaules pilsētās.

Dublina, Īrija

Īrijas galvaspilsēta ir galvenā svinību vieta. No 14. līdz 17. martam paredzētas parādes, ielu karnevāli un cita veida izklaides. Svētkus svinēs ne tikai Dublinā, pasākumi risināsies arī Korkā, Kilkenijā, Limerikā.

Ņujorka, ASV

Ar vairāk kā 150 000 dalībniekiem, Ņujorkā notiek pasaules lielākā Svētā Patrika dienas parāde. Tā svētdien, dienu pirms Svētā Patrika dienas, notiek Manhetenā. Pirmā parāde notika 1762. gadā. To būs iespējams vērot arī interneta tiešraidē www.nycstpatricksparade.org.

Bostona, ASV

Bostona ir vēl viena ASV pilsēta, kas var lepoties ar īru tradīcijām. Bostona vienmēr atvēlējusi laiku Svētā Patrika dienai. Svinības notiek visu martu. Tas ir mēnesis, kad notiek arī Bostonas puķu un dārzu šovs.

Čikāga, ASV

Arī Čikāgu šajā laikā pārņem zaļās krāsas. Zaļš kļūs Chicago Bears regbija komandas stadions, Blue Cross Blue Shield tornis, Trump International viesnīca un tornis, Wrigley ēka, Čikāgas Tirdzniecības centrs, Millennium parks un citas ēkas. Galvenais notikums ir ikgadējā upes krāsošana zaļā krāsā. Būs arī Svētā Patrika dienas karalienes sacensības.

Buenosairesa, Argentīna

Buenosairesā uzdzīve parasti notiek naktī. Vairāk kā 50 000 cilvēki katru gadu svin Svētā Patrika dienu. Aptuveni 10 pilsētas kvartāli tiek slēgti satiksmei, ļaujot zaļajiem ballētājiem iziet ielās. 17. martā parāde noslēdzas Svētā Martina laukumā. Svinības notiek arī Irlandas laukumā.

Birminghama, Lielbritānija

Viena no lielākajām parādēm Anglijā. Tā aizsākās 1996. gadā, un kopš tā laika parāde ar katru gadu kļūst arvien iespaidīgāka. Galvenā parāde notiks Digbetas ielā 16. martā.

Sidneja, Austrālija

Valsts atzīmējusi Svētā Patrika dienu kopš 1810. gada. Šogad būs izklaides, mūzika un dejošana Džordža ielā. Pēc tam Haidparkā paredzēta ģimenes diena, kur uztāsies austrāliešu un īru mūzikas grupas.

Tokija, Japāna

Šogad Tokijā notiks 21. ikgadējā Svētā Patrika dienas svinību parāde. Tā ir lielākā parāde Āzijā, kas godina šos svētkus. Parāde sāksies 17. martā Omotesando hills rajonā un ilgs aptuveni divas stundas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12449789sec.