Londonas "pasta metro" tuneļi vērs durvis tūristiem

Nesen dota zaļā gaisma, lai neizmantotu pazemes tuneļu tīklu Londonā, kas reiz kalpojis pasta pārvadājumu vajadzībām, pārvērstu savdabīgā tūrisma objektā.

Pazemes dzelzceļš, ko nereti dēvē par "Mail Rail", pirmoreiz savu darbību uzsāka 1927. gadā, un tā ziedu laikos tajā tika izmantoti automatizēti vilcieni pasta pārvadājumu veikšanai zem Lielbritānijas galvaspilsētas ielām.

Īslingtonas rajona padome nesen akceptējusi plānus par veco tuneļu, kas ved zem Londonas pazīstamākajām vietām, izmantošanu tūrisma vajadzībām. Sākot no 2020. gada, interesenti varēs doties braucienos ar vienu no vecajiem, izmēros pavisam nelielajiem pasta vilcieniem.

Sākotnējais "pasta metro" sliežu ceļa kopgarums bijis aptuveni 10 kilometri, un maršrutā atradušās astoņas pieturas. Iecerēts, ka tūristi varēs doties ceļā pa aptuveni kilometru garu posmu, brauciena laikā gūstot ieskatu Lielbritānijas Karaliskā pasta vēsturē.

Tāpat sagaidāms, ka 2016. gadā Mauntplezantā durvis vērs jauna Lielbritānijas pasta muzeja filiāle, kurā būs skatāmi dažādi vēsturiski nozīmīgi eksponāti, piemēram, telegrammas no leģendārā kuģa "Titāniks".

Jāpiebilst, ka Londonas "Mail Rail" tika slēgts 2004. gadā pēc tam, kad Lielbritānijas Karaliskais pasts lēma par labu virszemes transporta izmantošanai sūtījumu pārvadāšanai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82522297sec.