74 procenti britu nespēj kartē atrast Grieķiju; katrs desmitais jauc Poliju ar ASV

Kā liecina nesen veikta pētījuma rezultāti, Lielbritānijas iedzīvotājiem ir šokējoši vājas ģeogrāfijas zināšanas – viņiem grūtības sagādā kartē norādīt valsti, kurā viņi pavadījuši brīvdienas.

Viesnīcu rezervēšanas vietnes Hotels.com veiktajā pētījumā 74 procentiem dalībnieku kartē neizdevās uzmeklēt Grieķiju – par spīti tam, ka šī valsts britu tūristu vidū ir viens no populārākajiem galamērķiem Eiropā. Turklāt 54 procentiem grūtības sagādāja Kipras atrašana kartē, kur brīvdienas ik gadu izvēlas pavadīt miljoniem britu. 

Savukārt 12 procenti aptaujāto kartē sajaukuši Dienvidāfriku ar Spāniju, bet 10 procenti uzskatījuši, ka Polija ir ASV (un otrādi). Taču vislielākās problēmas britiem sagādājusi Bulgārijas identificēšana uz kartes – veseli 90 procenti respondentu to norādījuši nepareizi, neskatoties uz to, ka šī Austrumeiropas valsts Lielbritānijas iedzīvotāju vidū iemanto aizvien lielāku popularitāti kā brīvdienu galamērķis.

Britu ceļotājus krietni mulsinājušas arī Dienvidaustrumāzijas valstis – Singapūru kartē nepareizi norādījuši 88 procenti, Taizemi – 66 procenti, bet Vjetnamu – 63 procenti aptaujāto. Savukārt Spānija, kas ir pats iecienītākais brīvdienu galamērķis Lielbritānijas iedzīvotāju vidū, pareizi identificēta visbiežāk – tikai 26 procentiem kartē neizdevās norādīt šo valsti.

"Ir visai šokējoši redzēt, ka tik daudz cilvēku nespēj kartē uzmeklēt populārākos brīvdienu galamērķus. Par spīti tam, ka ļaudis ceļo aizvien biežāk, šķiet, ka ne vienmēr mēs zinām, kurp dodamies," atzinusi Hotels.com pārstāve Keita Hopkrafta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.11371303sec.