Uzstāda jaunu rekordu, vienā dienā apceļojot piecus kontinentus

Divi ceļotāji iekļuvuši Ginesa rekordu grāmatas lappusēs, vienā dienā paviesojoties piecos kontinentos (pasaules daļās).

Draugi Adrians Batervorts un Gunnars Garforss ir pirmie cilvēki, kuri vienas dienas laikā pabijuši Āzijā, Eiropā, Āfrikā, Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā. Lai rekords tiktu oficiāli atzīts, viņiem nācās ceļu veikt, izmantojot tikai komerciālos avioreisus – abi nedrīkstēja lidot privātajā lidmašīnā, kā arī ceļā iztērēt vairāk kā aptuveni 1 300 eiro.

Ceļojums, kura plānošana aizņēma veselus divus gadus, ilga 28 stundas un 25 minūtes. Taču laika joslu atšķirību dēļ tas noritēja vienas kalendārās dienas laikā.

Otrdien, 18. martā Lielbritānijā dzīvojošais Batervorts, dokumentālo filmu producents, un Garforss, bijušais žurnālists no Norvēģijas, saņēma e-pasta vēstuli no Ginesa pasaules rekordu komitejas, kas vēstīja: "Ar prieku paziņojam, ka jūs esat sekmīgi uzstādījuši jaunu Ginesa pasaules rekordu: "Vienā kalendārajā dienā visvairāk apceļotie kontinenti"."

"Šāda ideja man ienāca prātā, kad dažus gadus atpakaļ vēroju, kā ļaudis, šķērsodami tiltu pār Bosfora šaurumu Turcijā, nokļuva no Eiropas Āzijā. Tomēr tas šķita pārāk vienkārši, un vienkārši nozīmē garlaicīgi," atzīst Garforss. "Nodomāju, ka, ja darīsim ko tādu, tam jānotiek pienācīgi."

Batervorta un Garforsa ceļojums aizsākās piektdien, 2012. gada 8. jūnijā pulksten 1:10 naktī Stambulā, bet noslēdzās Venecuēlas galvaspilsētā Karakasā tajā pašā dienā pulksten 22:05.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22311807sec.