Porto tūristiem piedāvā iepazīties ar ekonomiskās krīzes sekām

Trīs nenodarbināti arhitekti tūristiem uzsākuši piedāvāt ekskursijas, kurās tiek atspoguļotas ekonomiskās krīzes atstātās sekas Portugāles otrā lielākajā pilsētā Porto, kura 1996. gadā tika iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

"Porto nav tikai foto uz krāšņas pastkartes vai dažas ielas, kur iepērkas tūristi. Manā pilsētā vērojamas arī šādas ainas," atzīst gide Margarida Kastro Felga, norādot uz noplukušajām namu fasādēm vienā no pilsētas rajoniem.

Ekskursijā, kuras maršruts nebūt neved gar greznām katedrālēm vai ekskluzīviem restorāniem, skatāmas bankrotējušas tirdzniecības vietas un desmitiem graustu, no kuriem daļa atrodami pat uz savulaik prestižā iepirkšanās bulvāra Santakatarinas ielas. Citiem vārdiem, projekts ar nosaukumu "The Worst Tours" radīts, lai iepazīstinātu Porto viesus ar "pamestajām ēkām, nabadzīgajām ielām, vecajiem tirgus laukumiem un stāstiem, kurus slēpj šie objekti."

"Šāds Porto apmeklējums palīdz labāk izprast, kas īsti notiek mūsdienu Eiropā," atzīst kāda tūriste no Vācijas. "Ļaudis Vācijā izvēlas par to pārāk neaizdomāties," viņa piebilst.

Jāpiezīmē, ka 2011. gada maijā Portugāle ekonomisko problēmu dēļ bija spiesta vērsties pie starptautiskajiem aizdevējiem, taču šis solis vēl vairāk padziļināja krīzi valstī, izraisot nepieredzētu bezdarba un nabadzības vilni.

Neskatoties uz saspīlēto ekonomisko situāciju, "The Worst Tours" pārstāvji noraida visus apgalvojumus par to, ka viņu radītais projekts ir dižošanās ar postu Porto pilsētā. Tikmēr Helēna Gonsalvesa no Porto tūrisma pārvaldes atzīst, ka šādas ekskursijas tikai bojā pilsētas tēlu ārvalstu viesu vidū brīdī, kad svarīgs ikkatrs cents, kuru pilsētas budžetā nes tūrisms. Tomēr viņa piebilst, ka pēdējā laikā Porto sāk lēnām ieņemt stabilu pozīciju starptautiskā tūrisma kartē, pateicoties, viņasprāt, zemo cenu lidsabiedrību ienākšanai pilsētā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54600692sec.