Smoga problēmu dēļ Ķīnā iesaka tūristiem pārdot svaigu gaisu

Tūristi, kurus Ķīnas apmeklējuma laikā būs nomocījis augstais gaisa piesārņojuma līmenis, jau drīzumā varēs iegādāties pudelēs pildītu gaisu.

Svaiga gaisa pildīšana stikla pudelēs ir plāns, kuru cer īstenot tūrisma institūcijas valsts dienvidrietumu Guidžou provincē, un šāds solis skaidrojams ar centieniem risināt bīstami augstā gaisa piesārņojumu problēmu Ķīnā, kuru Pasaules Veselības organizācija nodēvējusi par "vides krīzi".

Iecerēts, ka pudelēs tiks pildīts gaiss no tādām provinces ekotūrisma zonām kā Faņdzjin un Leigun kalni, un tās veikalu plauktos varētu nonākt 20. jūnijā.

Tikmēr līdzīgu biznesu Ķīnā patlaban uzsākuši arī citi darboņi. Piemēram, valsts lielākajās pilsētās manīti zaļos kostīmos tērpti ļaudis, kuri interesentiem piedāvā "nodegustēt" gaisu, kas iegūts Tiaņmu kalnā Džedzjanas provincē.

"Svaigajā Tiaņmu kalna gaisā negatīvu skābekļa jonu saturs ir 3 300 vienību uz kubikcentimetru, kas ir daudz augstāks rādītājs nekā citur," skaidro uzņēmuma produktu menedžeris Luns Pens. "Problēma ir tāda, ka ikdienā gaisā mums apkārt nav pietiekoši daudz negatīvo jonu. Modernās tehnoloģijas ģenerē pozitīvos jonus, kas liek mums justies nogurušiem, nomāktiem un viegli aizkaitināmiem."

Ķīnas Nacionālajā Tautas kongresā Guidžou provinces svaigā gaisa tirdzniecību ieteicis pat valsts prezidents Sji Dzjiņpins. "Gaisa kvalitāte mūsdienās nereti ir viens no noteicošajiem faktoriem cilvēku izpratnē par laimi," viņš piebildis.

Jāatzīst gan, ka uzņēmēji Ķīnā jau agrāk centušies nopelnīt, pārdodot svaigu gaisu. Aizvadītajā gadā Čens Guanbiao, kurš darbojas otrreizējās pārstrādes biznesā un plaši pazīstams arī kā filantrops, apgalvoja, ka vien 10 dienu laikā pārdevis 10 miljonus skārdeņu, kas pildītas ar neko citu kā gaisu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76986003sec.