Kalnu slēpotājs uzstāda jaunu rekordu, 21 dienā apmeklējot 17 valstis

Kāds ziemas sporta cienītājs no Lielbritānijas uzstādījis jaunu pasaules rekordu, nepilna mēneša laikā veicot nobraucienus ar slēpēm no 28 kalnu nogāzēm 17 Eiropas valstīs.

28 gadus vecajam slēpošanas instruktoram Džeimijam Stīvensonam vieglajā auto izdevies mērot vairāk nekā 10 000 kilometru lielu distanci un nolaisties no 28 kalnu nogāzēm 17 Eiropas valstīs vien 21 dienas laikā. Viņš gan bija iecerējis kopumā paviesoties 20 valstīs, tomēr trīs no tām viņu pārsteidza ar nepiemērotiem laika apstākļiem – tur gluži vienkārši neesot bijis sniega.

"Esmu pārliecināts, ka tas ir jauns rekords. Esmu sajūsmā," priecājas Stīvensons, kurš slēpot sācis jau sešu gadu vecumā. Viņš piebilst, ka, ar prāmi dodoties mājup no Norvēģijas, pirmoreiz izjutis rekorda uzstādīšanas sekas – bijis ļoti pārguris, tādēļ nogulējis vismaz 14 stundas pēc kārtas.

Stīvensons iecerēto maršrutu (attēlā) veicis, ceļojot savā automašīnā. Ceļojums, kura plānošana prasīja vismaz deviņus mēnešus, 1. martā aizsākās Kērngorma kalnos Skotijā, bet noslēdzās Norvēģijā, 21. martā. Stīvensons ik dienu savā "VW Golf" mēroja simtiem kilometru, lai iecerētajā laikā paspētu uz kalna un varētu traukties no tā lejup, turklāt – bieži vien īpaši izaicinošos laika apstākļos.

"Ceļā nebija nekādu problēmu, jo viss bija lieliski saplānots. Nevienā no slēpošanas kūrortiem nepavadīju vairāk par stundu," stāsta Stīvensons. "Katru dienu biju uzstādījis konkrētu mērķi, un tas allaž tika sasniegts."

Piedzīvojumu meklētājs neslēpj, ka ceļā, izmantojot sociālos tīklus, viņu ik uz soļa atbalstījuši ģimenes locekļi, draugi un fani.

"Tas ir kas tāds, ko, domājams, atcerēšos vēl ilgi," viņš atzīst. Džeimija piedzīvojumi ļāvuši arī ziedojumos savākt vismaz 3 000 Lielbritānijas mārciņu (3 600 eiro) organizācijai "Disability Snowsport Scotland", kas rūpējas par Skotijas Paralimpisko slēpošanas komandu un iedrošina slēpot ļaudis ar kustību traucējumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.86862397sec.