Cer pielikt punktu "mīlas atslēdziņām" uz Parīzes tilta

Tūristu piekarinātās "mīlas atslēdziņas" uz Parīzes Pont des Arts jeb Mākslu tilta pār Sēnu sākušas apdraudēt gan pašu tiltu, gan Parīzes attiecības ar romantiku mīlošajiem pilsētas viesiem, tādēļ jaunas kampaņas ietvaros tiek meklēta iespēja no tām atbrīvoties.

Kampaņu "No Love Locks" organizē divas Francijā dzīvojošas amerikānietes, kuras atzīst, ka milzu smagums patiesi apdraud tā dēvēto Mākslu tiltu, kurš būvēts 19. gadsimta sākumā, bet 1979. gadā cietis sadursmē ar baržu. Patlaban uz gājēju tilta piekarinātas vismaz 700 000 atslēgu, kuru kopējais svars tiek lēsts ap 93 tonnām, kas pielīdzināms aptuveni 20 ziloņiem, turklāt sloga dēļ jau bojātas tilta margas, kas nu aizstātas ar itin nepievilcīgām koka konstrukcijām.

Kā liecina informācija oficiālajā Parīzes tīmekļa vietnē, atslēgu izvietošana uz tilta margām aizsākusies 2008. gadā. Tomēr jau drīz vien pilsētas viesu darbības burtiski kļuva nekontrolējamas – slēdzenes sāka parādīties arī uz citiem tiltiem, turklāt nelīdzēja arī regulāra to noņemšana.

Tāpat pastāv bažas, ka slēdzenes, kas tiek iemestas Sēnā, varētu novest pie nevēlama upes piesārņojuma, turklāt savulaik gleznaino promenādi sākuši apdraudēt arī grafiti zīmētāji, kabatzagļi un ielu tirgotāji, kuri tūristiem pārdod lētas slēdzenes.

Patlaban "No Love Locks" ietvaros savākti vairāk kā 1 700 parakstu, lai mudinātu varasiestādes aizliegt "atslēgu trakumu". Tikmēr kampaņas organizatores aicina Parīzes viesus padomāt, vai patiešām mīlestības vārdā nepieciešams bojāt vienu no skaistākajiem un vēsturiski nozīmīgākajiem pilsētas tiltiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6726532sec.