Ziemeļkoreja aicina ārzemniekus startēt Phenjanas maratonā

Ziemeļkoreja izsludināta pieteikšanās ikgadējam Phenjanas maratonam, pirmo reizi vēsturē aicinot tajā startēt arī ārzemniekus. Atsaucība ir visai ievērojama – 13. aprīļa notikumam gatavojas skrējēji teju no visas pasaules.

Ārzemnieku iesaistīšana ikgadējās skriešanas sacensībās, kuras ietver maratonu, pusmaratonu un 10 kilometru skrējienu, saistīta ar Ziemeļkorejas centieniem piesaistīt vairāk tūristu, tādējādi papildinot arī valsts budžetu.

"Domāju, ka šajā gadījumā daudzi vairāk uzmanības pievērsīs Phenjanai, nevis pašam maratonam," atzīst Saimons Kokerels, tūroperatora "Koryo Tours" aģents Pekinā. "Liela daļa ļaužu gatavojas tajā piedalīties, jo gluži vienkārši vēlas pamēģināt ko neikdienišķu," viņš piebilst, norādot, ka maratonam jau pieteikušies ap 200 ārzemnieku. Lielākā daļa skrējēju, kuri uz Phenjanas maratonu dosies, izmantojot aģentūras "Koryo Tours" pakalpojumus, gida pavadībā iecerējuši apskatīt arī pašu pilsētu. Interesanti, ka maratons sakrīt ar Ziemeļkorejas pirmā vadoņa Kima Irsena dzimšanas dienu.

Maratonisti informēti, ka viņiem distance jāveic kā minimums četru stundu laikā – pretējā gadījumā viņi tiks nogādāti atpakaļ stadionā. Jāpiezīmē, ka jau 1995. gadā sacensībās Phenjanā bija ļauts piedalīties skrējējiem no Dienvidkorejas, taču tas arī bijis vienīgais šāds gadījums. Turklāt, kā atzīst amerikāņu ceļojumu aģentūras "Uri Tours" pārstāve Andrea Uri, līdz šim starts maratonā bijis ļauts vien profesionāļiem, kuri distanci spēj pievārēt ar laiku 2:27 vīriešiem un 2:38 sievietēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7439959sec.