Mjanmas Inles ezeru apdraud strauja tūrisma attīstība

Eksperti ir nobažījušies, ka viens no Mjanmas populārākajiem tūrisma objektiem – Inles ezers – un tā trauslā ekosistēma ir apdraudēta strauji pieaugošā tūristu skaita dēļ reģionā.

2012. gadā valsti, kurā iepriekš tūrisma nozare bija visai mazattīstīta, apmeklēja rekordliels ārzemju viesu skaits – aptuveni viens miljons. Kopš tā laika Mjanma piedzīvojusi viesnīcu būvniecības un vispārējas tūrisma infrastruktūras attīstības sprādzienu.

Inles ezera ekosistēmu, kā norāda vairāki eksperti, nu apdraud piesārņojums, kas ir sekas gan jaunu atpūtas kompleksu masveida būvniecībai, gan pašu tūristu darbībām. Inles ezers ir viens no četriem tūristu apmeklētākajiem objektiem Mjanmā, kuru vidū ir arī senā pilsēta Bagana, bijušās galvaspilsētas Mandalaja un Rangūna (Jangona).

Ka norāda Viljams Bleišs, Ķīnas Pētniecības biedrības pārstāvis, šis un līdzīgi kalnu ezeri Dienvidaustrumāzijā to unikālās ekosistēmas dēļ nodēvējami par "Āzijas Galapagu salām". Viņš "National Geographic" pastāstījis, ka trīs gadus ilgušā pētījumā izdevies atrast vairs tikai 9 no 17 unikālām sugām, kuras vēsturiski bijušas raksturīgas Inles ezeram.

Tikmēr nozares pārstāvji neslēpj, ka tūrisms pie Inles ezera ļāvis radīt jaunas darbavietas un vairot vietējo iedzīvotāju ienākumus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.35838103sec.