Zinātnieki atklāj neticami liela dinozaura fosilijas

Zinātniekiem Argentīnā izdevies uziet fosilijas, kas varētu būt pierādījums vislielākās radības, kāda jebkad dzīvojusi uz Zemes, eksistencei.

Pētnieki no Ehidio Feruglio Paleontoloģijas muzeja aizvadītajā nedēļā publicējuši septiņu dinozauru atlieku fotogrāfijas, kurās redzami gigantiski pārakmeņojušies kauli. Viņiem Čubutas provincē Argentīnas dienvidos izdevies uziet vairāk nekā 200 pārsteidzošas fosilijas.

Par titanozauriem nodēvētie eksemplāri pieder pie zauropodu apakškārtas – šos dinozaurus raksturo gigantiski ķermeņi, gari kakli un astes, un tie, domājams, dzīvojuši pirms aptuveni 95 miljoniem gadu vēlajā krīta periodā. Atrasto fosiliju vidū ir pārakmeņojušies kakla un muguras skriemeļi, kā arī astes un kāju kauli.

"Ņemot vērā šo dinozauru kaulu izmērus, kas pārspēj visas līdz šim zināmās milzu radības, tie uzskatāmi par lielākajiem dzīvniekiem, kādi jebkad staigājuši pa mūsu planētu," sarunā ar "BBC News" atklājuši muzeja pētnieki. Viņi lēš, ka milzu zālēdājs no galvas līdz astes galam bijis aptuveni 40 metrus garš, 20 metrus augsts un svēris ap 77 tonnām jeb tikpat, cik 14 pieauguši ziloņi.

Pētnieki piebilst, ka ar gigantiskā zālēdāja atliekām neilgi pēc tā bojāejas, visticamāk, mielojušies citi plēsēji, tomēr biezajām ragvielas zvīņām klātās ādas dēļ tas bijis teju neiespējami, un tie procesā zaudējuši zobus.

Kā vēsta "NBC News", titanozaura fosilijas pirmoreiz 2011. gadā pamanījis kāds laukstrādnieks. Izrakumi tika uzsākti 2013. gadā, taču patlaban arheologiem izdevies izpētīt vien piektdaļu teritorijas, tādēļ pastāv liela iespēja, ka tā slēpj vēl citus pārsteigumus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.20565486sec.