Sola nojaukt Lielās Sfinksas «ķīniešu kopiju»

Ķīnā nesen uzbūvēto Lielās Sfinksas statujas kopiju nu plānots nojaukt, jo neapmierinātību par to izteikusi Ēģiptes Senlietu ministrija.

Nesen tika ziņots, ka Hebei provincē Ķīnas ziemeļos uzslieta reāla izmēra Lielās Sfinksas kopija. Tomēr jau drīz vien par to interesi izrādīja Ēģiptes senlietu ministrija, un, kā vēsta Ķīnas ziņu aģentūra "Xinhua", tikusi iesniegta sūdzība UNESCO.

Aģentūra citējusi vietējā kultūras parka pārstāvi, kurš atzinis, ka Sfinksas kopija patiesībā radīta ar nolūku to izmantot vien kā uzņemšanas laukumu kinofilmām un TV seriāliem. "Mēs ļoti cienām pasaules kultūrmantojumu un vēlamies atvainoties par radušos pārpratumu," atzinis parka pārstāvis, kurš vēlējies palikt anonīms.

Lielās Sfinksas kopija, līdzīgi kā oriģinālā statuja, ir aptuveni 80 metrus gara un 30 metrus augsta. Tomēr, atšķirībā no kaļķakmens oriģināla gadījumā, tās izgatavošanā izmantots dzelzsbetons.

Ķīna, kas labi pazīstama visdažādāko Rietumu preču atdarināšanā, pēdējos gados ķērusies pie pasaulslavenu tūrisma objektu reproducēšanas. Piemēram, valsts dienvidrietumu metropolē Čuncjinā radīts parks, kuru rotā vairākas leģendāru skulptūru kopijas, tostarp Mikelandželo "Dāvids" un Rodēna "Domātājs". Tāpat šeit atrodama arī četru ASV prezidentu ģīmetņu gigantiskās skulptūras jeb slavenā Rašmora kalna kopija. Savukārt Handžou pilsētā slejas vesela Parīzes monumentu kopiju plejāde, kuru vidū atrodams gan Eifeļa tornis, gan strūklaka no Versaļas dārziem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64460588sec.