Ceļojumu aģentūras Baltic GSA direktors apceļojis tūristiem maz zināmo Ruandu

Iespējams, vairumam ceļotāju iedomājoties par Āfrikas maz pazīstamo valsti Ruandu, atmiņā ataust.... Gandrīz nekas! Valsts nav no populārākajiem tūristu galamērķiem Āfrikā. Gana dzirdēts par ceļotāju izvairīšanos doties uz šo Āfrikas vidienes valsti un tur iespējamo bīstamību ceļotājiem.

Tomēr, kā Ruandā izskatās šobrīd un vai tūristiem tur ir droši, jautājām ceļojumu aģentūras Baltic GSA (www.balticgsa.com) direktoram Mārcim Kalniņam, kurš nesen atgriezies no ceļojuma pa ceļotājiem tik nezināmo zemi.

"Apceļot Ruandu izlēmu pēc The Guardian raksta izlasīšanas aizvadītā gada beigās. Šī gada aprīlī pagāja jau 20 gadi kopš Ruandā notikušā genocīda un sekojošā pilsoņu kara, kas lika tūristiem pamest valsti uz ilgu laiku. Ar pasaules atbalstu un ne mazums pašu ieguldīto darbu, pēdējos gados valsts ir piedzīvojusi milzīgas pārmaiņas," sarunu iesāk Baltic GSA direktors. Kā viņš norāda, šobrīd valsts ceļotājiem ir pilnīgi droša, ko garantē visur esošie Ruandas armijas karavīri.


"Ruandā ir vairākas unikālas vietas, ko apskatīju savām acīm. Galvenā tūristu piesaiste Ruandā ir kalnu gorillu apskate klātienē Vulkānu nacionālajā parkā. Jāatzīst, ka tas gan ir dārgs prieks. Kāpšanas atļauja vienam cilvēkam izmaksā 750 USD. Turklāt ir ierobežots tūristu skaits, kas dienā var doties apskatīt gorillas. Populārs ir arī vairāku dienu ceļojums ar kalnu velosipēdiem pa Congo - Nile Trail, kas ved gar Kivu ezera krastu un vienlaicīgi arī gar Kongo Demokrātiskās Republikas pierobežu," ceļojuma atmiņās dalās Mārcis. Vēl viņš Ruandā iesaka apmeklēt kādu no nacionālajiem parkiem, īpaši izceļot Nyungw tropu mežu nacionālo parku.

"Ruandas apmeklējums ir viens no maniem iespaidiem bagātākajiem ceļojumiem," atzīst Mārcis Kalniņš. Viņš stāsta, ka tur satiktie cilvēki un pieredzētais nelika vilties, lai gan tūrisma infrastruktūra ārpus galvenajām pilsētām ir attīstības sākumā. "Vietējiem ir liela interese par tūristiem, tomēr viņu izturēšanās ir pieklājīga un neuzbāzīga," sarunu noslēdz Baltic GSA direktors.

Drīzumā sekos plašāka fotoreportāža



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 25.03.2024 Juris Pavītols un Matīss Pavītols Valmieras TIC
24.martā plkst.16.00 kultūrtelpā Akustika rokgrupas “Līvi” dibinātājs Juris Pavītols kopā ar dēlu Matīsu Pavītolu sniegs akustisku koncertu. | Skatīt vairāk
15 EUR
Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.89175487sec.