Tunisija ir kā koks, kura saknes atrodas Āfrikā, bet lapas elpo Eiropas gaisu

NOVATOURS: Ielidojot Tunisijā dienas laikā, tā šķiet kā milzīgs dārzs, kurš nosēts ar olīvkokiem, aiz apvāršņa zūdošām vīnogulāju rindām un starp tām līkumojošiem ceļiem. Tas ir satriecošs un neparasts skats - tuksnešu zemē ieraudzīt tik daudz augu un zaļumu. Taču Tunisija - tie ir ne tikai zaļumi, bet arī silta saule, viegla, nepārtraukta jūras brīze, baltu smilšu pludmales, eksotiskas izjādes ar kamieļiem vai ekskursijas ar džipiem pa Sahāras tuksnesi, senas, noslēpumu plīvurā ietinušās pilsētas, arābu tirgus daudzbalsīgais troksnis. Un tas vēl nav viss, ko Jums piedāvā Tunisija no sava daudzveidīgā, pārsteigumiem bagātā izklaižu klāsta.

Atpūšoties šajā Ziemeļāfrikas valstī, Jūs pilnībā izjutīsiet īstu tuksneša eksotiku un austrumu viesmīlību. Tunisija ir kontrastu zeme, šeit pasaules lielākais tuksnesis pāriet sālsezeros un stepēs, un par pierastu ainavu kļuvuši tādi skati kā blakus luksus klases automašīnai pajūgu velkošs ēzelītis, starp ganu teltīm mirgojošas datorfirmu neona reklāmas un kabeļtelevīzijas antenas.

Ja esat Tunisijā, noteikti ir vērts doties 2 dienu izbraucienā uz Sahāras tuksnesi, lai izprastu šīs valsts īpatnības. Šī brauciena laikā būs iespēja redzēt Romiešu amfiteātri, skaistos Matmatas kalnus, kur apmeklēsiet arī vietējo berberu mājas, kas izveidotas alās. Otrās dienas rītā jūs sagaidīs neaizmirstamas El Džeridas sālsezera ainavas. Elpu aizraujošais brauciens ar džipiem pa tuksnesi, jums vel ilgi paliks atmiņā un, iespējams, apmeklēsiet arī vietu, kur līdz šim brīdim saglabājušās dekorācijas no "Zvaigžņu karu" filmēšanas laukuma.

Tiem, kas vēlas izbaudīt  īsta austrumu tirgus burvību, jādodas uz Tunisu un Kartāgu. Ekskursijas laikā redzēsiet arī mākslinieku rajonu Sidi Bu Saidu – šeit brīžiem pieķersiet sevi, ka šķiet esat Santorini vai kādā citā grieķu ciematiņā, jo šis pilsētas rajons ir ievērojams ar tā baltajām ēkām un zilajiem logu slēģiem un vārtiņiem, kas tik ļoti atgādina Grieķiju. Būs arī laiks pakaulēties ar vietējiem tirgoņiem un iegādāties kādu suvenīru no Tunisijas.

Tunisijā katrs atradīs izklaidi savai gaumei: nakts klubi, izbrauciens ar jahtu pa Vidusjūru, Afrikāņu nakts ar Zulu dejotājiem, lāzeršovs – tā ir tikai neliela daļa no tā ko piedāvā Tunisija saviem viesiem.

Interesanti zināt:
• Noteikti ir vērts apmeklēt Medīnu – veco pilsētas centru ar tās šauro ieliņu tīklu un austrumu tirgus aromātiem, krāsām, kā arī arābu preču pārpilnību. Pievērsiet uzmanību arī folkloras vakariem.
• Viena no populārākajām tūristu piesaistes vietām ir Matmata - berberu ciems, kur mājas ir ierīkotas zemē vertikāli uz leju izraktās alās.
• Tunisija ir brīnišķīga vieta golfa cienītājiem. Šeit tiek organizēti dažādi golfa čempionāti.
• Tunisija ir otrajā vietā pēc Francijas atveseļošanās centru skaita ziņā, kuri visi atbilst starptautiskajiem standartiem.

Īsi par valsti:

Platība: 163 610 km2
Iedzīvotāji: 10,77milj. (2012). No tiem 98% ir arābi, 1% - berberi, 1% - eiropieši.
Galvaspilsēta: Tunisa
Nauda: Naudas vienība Tunisijā ir dinārs (starptautiskais apzīmējums – TND).
Valoda: Tunisijas oficiālā valsts valoda ir arābu.
Reliģija: 98% Tunisijas iedzīvotāju ir musulmaņi, 1% - kristieši , bet vēl 1% pieder pie jūdaisma un citām reliģijām.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.novatours.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.00766492sec.