Amerikāņu pāris atgriežas mājās no pasaulē ilgākā medusmēneša

Kamēr lielākā daļa jaunlaulāto nekavējoties pēc savas "lielās dienas" sapņo par tai tūlīt sekojošu ērtu iekārtošanos šūpuļtīklā un bezrūpīgu laiskošanos siltajās zemēs, kāds amerikāņu pāris nosprieda, ka klasiskais medusmēnesis viņiem ir pagalam nepiemērots un neromantisks.

Tā vietā Maiks un Anna Hovardi lika lietā teju visus iekrājumus, pameta savas darbavietas un devās episkā piedzīvojumā, kas izvērtās par pasaulē ilgāko medusmēnesi.

675 dienās apceļojot sešus kontinentus, 33 valstis un 302 atsevišķus galamērķus, Hovardu mūža brīvdienas ietvēra vairāk nekā 92 000 pa sauszemi pievārētu kilometru, 226 152 uzņemtas fotogrāfijas, 110 pārgājienus, 105 braucienus autobusā, 41 safari ekskursijas un 39 niršanas reizes.

"Mēs satikām dažus draugus, kuri gatavojās jau savam trešajam vērienīgajam ceļojumam, bet kādu citu cilvēku uzklausījām tikko pēc tam, kad viņš bija atgriezies no brauciena apkārt pasaulei. Tā nu mēs mēģinājām izlemt, vai nu vīt ligzdiņu, nopirkt māju un automašīnas, vai arī darīt ko tādu, ko lielākā daļa ļaužu ir gatavi darīt vien pensijas vecumā," stāsta Maiks. "Kādēļ gan to nepaveikt divdesmit vai trīsdesmit gadu vecumā, ja šādi brīnumainajās atmiņās varēsim gremdēties visu mūžu?"

Dodoties sava mūža piedzīvojumā, īstenā 21. gadsimta ceļotāju stilā abi ņujorkieši teju ikkatru savu soli dokumentēja šim nolūkam izveidotā tīmekļa vietnē, iegūstot 7 000 tiešsaistes fanu. Izmantojot Annas žurnāla redaktores pieredzi un Maika mediju analītiķa un fotogrāfa spējas, abi radīja blogu, lai pieredzētajā dalītos ar draugiem un ģimeni.

Hovardu klejojumi aizsākās Dienvidamerikā. Pēcāk viņi devās uz Āfriku, Āziju un Eiropu, sociālajos medijos publicējot aizvien jaunus ierakstus un fotogrāfijas. Viņu ceļojuma filozofija – došanās uz vietām, kuras būtu pārāk tālas brīvdienām, kad abiem būs darbs un kupla ģimene, kā arī pārāk sarežģīti apceļojamas vecumdienās.

No neskaitāmajiem galamērķiem abi kā savu favorītu min Mjanmu, kur viņi satikuši ārkārtīgi draudzīgus ļaudis un fascinējošu kultūru sajaukumu. Maiks piebilst, ka viņam īpaši pie sirds gājusi arī kāda viesnīca Argentīnas pilsētā Mendosā – "Hotel Entre Cielos". "Pirms mums šajā viesnīcā bija apmeties tikai viens vai divi cilvēki. Nama augšstāvs, kuru projektējis kāds vācu arhitekts, izbūvēts tieši virs vīna dārza. Lai nokļūtu numurā, bija jāiet cauri vīnogulājiem," viņš norāda.

Abi ceļotāji atzīst, ka piedzīvojuši pārāk daudz, lai acumirklī spētu atsaukt atmiņā visus notikumus. Tomēr īpaši prātā palicis, kā viņu safari džipam Masai Mara rezervātā Kenijā uzlecis gepards, niršana pie Otrā pasaules kara laikā nogrimušiem kuģiem Koronā, Filipīnās, kā arī ziemeļblāzmas vērošana Norvēģijas ziemeļos.

Lai gan precētiem pāriem tas varētu šķist itin pārsteidzoši, Anna un Maiks atzīst, ka viņu ceļojums ļāvis tikai stiprināt abu attiecības. Intervijā ar "Condé Nast Traveller" Anna atzinusi: "Ļaudis bieži jautāja: "Jūs droši vien ļoti mīlat savu vīru. Šaubos, ka es ar savu dzīvesbiedru varētu kopā pavadīt tik daudz laika." Tas man lika aizdomāties, un tad es atbildēju: "Jā, tā tik tiešām ir. Tas taču nav nekas slikts, vai ne?" Tikmēr Maiks piebilst: "Mēs esam kļuvuši par labāku vīru un sievu nekā dienā, kad devāmies ceļā. Tas ir brīnišķīgi, ka ir kāds, ar ko dalīties pieredzētajā, nākamajā dienā kopā ar smaidu atskatoties uz visiem piedzīvojumiem."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.04.2024 Grieķijas valdzinājums! Latvia Tours
Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos | Skatīt vairāk
no 689 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.22693992sec.