IKEA pētījumā noskaidro pasaules pilsētu iedzīvotāju rīta paradumus

Ņujorka ir pilsēta, kas nekad neguļ un, šķiet, arī nekad nepārstāj strādāt – kā izrādās, viedtālruņu un planšetdatoru ērā ņujorkieši savas e-pasta pastkastītes labprāt skata pat tualetes apmeklējuma laikā.

Zviedrijas mēbeļu tirdzniecības gigants "IKEA" nesen veicis pētījumu "Life At Home", kura ietvaros noskaidroti Berlīnes, Londonas, Maskavas, Mumbajas, Ņujorkas, Šanhajas un Stokholmas iedzīvotāju rīta paradumi. Katrā no pilsētām aptaujāti aptuveni 1 000 respondentu vecumā no 18 līdz 60 gadiem.

Kā liecina pētījuma rezultāti, 17 procenti ņujorkiešu no rīta lietišķas sarakstes vai zvanus veic pat tualetes apmeklējuma laikā. Tikmēr 14 procenti aptaujāto Londonas iedzīvotāju reizi nedēļā rītos nododas lūgšanām, savukārt astoņi procenti – gultā bauda mīlas priekus.

"Tradicionālās telpu funkcijas ir vēsture, un tagad mēs visu darām jebkur un jebkad, jo tieši to ļauj digitālais laikmets, kurā dzīvojam," minēts pētījumā. Tiek piebilsts, ka, piemēram, "ņujorkiešiem nav nekādu problēmu kārtot darīšanas vietā, kur parasti tiek kārtotas tās darīšanas". Arī Stokholmas iedzīvotāju mobilo ierīču lietošanas paradumi ir visai līdzīgi, kamēr pārējās pētījumā ietvertajās pilsētās tualetē vairākus uzdevumus vienlaikus veic aptuveni 10 procenti aptaujāto.

Interesanti, taču Indijas metropoles Mumbajas iedzīvotāji no rītiem ir visaktīvākie savās guļamistabās – 13 procenti respondentu apgalvojuši, ka katru dienu iesāk ar seksu. Tāpat 63 procenti norādījuši, ka rīts ir tā dienas daļa, kad viņi jūtas vislabāk.

Tiesa gan, respondentu atbildes katrā no pilsētām ievērojami variē, turklāt pētījums ir itin apjomīgs – 70 lappusēs izklāstītas ne mazums detaļu par cilvēku rīta paradumiem.

Rīta paradumi pasaules pilsētās

Ņujorka

Puse aptaujāto ņujorkiešu agri no rīta labprāt nodotos gultas priekiem, taču realitātē tas izdodas vien deviņiem procentiem. Lielā Ābola straujo dzīves ritmu atspoguļo arī fakts, ka tikai nepilna puse ņujorkiešu ietur brokastis, no kuriem vēl puse to dara ar viedtālruni vai planšetdatoru pie rokas.

Londona

No pētījumā ietvertajām pilsētām Londonas iedzīvotāji visbiežāk nododas lūgšanām – vismaz reizi nedēļā no rītiem to dara 14 procenti respondentu. Turklāt londoniešiem diena vairumā gadījumu iesākas salīdzinoši vēlu – lielākā daļa aptaujāto mostas ap pulksten septiņiem vai vēlāk.

Parīze

Kā izrādās, Parīzes iedzīvotājiem īpaši daudz raižu sagādā rūpes par savu izskatu – šajā ziņā viņus pārspēj vien maskavieši. Un, lai gan parīzieši bieži tiek uzskatīti par pašpārliecinātiem ļaudīm, viņi par savu ārieni ir nepārliecinātāki nekā jebkuras citas pētītās pilsētas iedzīvotāji.

Mumbaja

13 procenti Mumbajas iedzīvotāju atzīst, ka ik rītu pirms došanās uz darbu nodarbojas ar seksu, savukārt 63 procenti vislabāk jūtas tieši rīta stundās – daudzi norāda, ka šajā laikā viņi ir "mierīgi un atbrīvojušies".

Maskava

40 procenti Maskavā dzīvojošo daiļā dzimuma pārstāvju rītu uzskata par satraucošāko diennakts laiku, kas, visticamāk, skaidrojams ar rūpēm par savu izskatu. Maskavietes vairumā gadījumu (71 procents) pucēšanos pie spoguļa uzskata par obligātu rīta procedūru – šis rādītājs Krievijas galvaspilsētas iedzīvotāju vidū ir krietni augstāks nekā citās pasaules pilsētās.

Berlīne

42 procenti Berlīnes iedzīvotāju sevi dēvē par "vakara ļaudīm", tādēļ no rītiem bieži "cīnās" ar modinātāju. Turklāt, salīdzinot ar citām pilsētām, viņi daudz mazāk laika un uzmanības velta, lai sapostos gaidāmajai dienai: vien 13 procenti Berlīnes iedzīvotāju, no rītiem atstājot mājas, satraucas par savu izskatu.

Šanhaja

Vien katrs ceturtais no tiem aptaujātajiem Šanhajas iedzīvotājiem, kuri dzīvo kopā ar savu otro pusīti, rīta agrumā nododas sirsnīgai sarunai ar savu partneri, kas ir aptuveni divreiz zemāks rādītājs nekā pārējās pētījumā ietvertajās pilsētās.

Stokholma

"Zviedriem no septiņdesmitajiem gadiem izdevies saglabāt reputāciju kā aktīviem un brīvi domājošiem ļaudīm, tomēr izrādās, ka Stokholmā seksa darbadienās ir mazāk kā jebkurā citā no pētītajām pilsētām – tiesa gan, izņēmums ir Šanhaja," minēts "IKEA" pētījumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars  Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 19.04.2024 Komandu rogaininga sacensības Liepājā Liepājas reģiona TIB
Jau otro gadu Liepājā notiks komandu rogaininga sacensības – 20. aprīlī Jūrmalas parkā tiks dots starts sacensībām “Liepājas Dienvidu fortu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15227914sec.