Ēģipte kļūst par Balttour 2015 partnervalsti un paziņo par tūrisma industrijas atdzimšanu

Lai gan nemieri Ēģiptē bremzējuši tūristu plūsmu uz latviešiem iecienīto galamērķi, 9. jūnija preses konferencē (Rīgā) Ēģiptes pārstāvji apstiprināja, ka situācija valstī atkal ir kļuvusi labvēlīga tūristiem.

"Drošība valstī uzlabojas ar katru nākamo dienu," preses pārstāvjiem paziņoja Ēģiptes Tūrisma padomes reģionālais direktors un Ēģiptes Arābu Republikas vēstnieks Latvijā. Mohameds Ata Elšerbeinijs, Ēģiptes Tūrisma padomes reģionālais direktors Skandināvijā, Somijā un Baltijas valstīs, uzsvēra Latvijas un Ēģiptes lielisko sadarbību. Viņš skaidro: "Šeit ir izveidojusies lieliska sadarbība ar tūroperatoriem. Jau tradicionāli Ēģipte ir viens no pieprasītākajiem Latvijas ceļotāju galamērķiem. Pagājušajā gadā ceļotāju skaits sasniedza teju 15 tūkstošus. Visvairāk ceļotāju uz Ēģipti dodas sadarbībā ar tūroperatoriem Novatours un Tez Tour."

Foto: V. E. Vīls Adels Abdellazims Nasrs (H.E. Mr Wael Adel Abdellazim Nasr), Ēģiptes Arābu Republikas vēstnieks Latvijā

Lai ceļotājiem sniegtu iespēju apskatīt valsti virtuāli un redzēt pašlaik esošo situāciju, www.egypt.travel ir iespējams ielūkoties 5 tiešsaistes kamerās – Šarm eš Šeihā, Hurgadā un Luksorā. "Šī gada laikā plānots kameru skaitu palielināt līdz 15," atklāj Dr Mohameds Ata Elšerbeinijs.

Valstī tiek strādāts ne tikai pie tūristu drošības nodrošināšanas, bet arī tūrisma infrastruktūras attīstības un ceļotāju plūsmas veicināšanas. Tāpat aktuāls temats Ēģiptē ir ilgstspējīgs tūrisms, kas nozīmē gan pastiprinātu kultūrvēsturiskā mantojuma, gan dabas bagātību aizsardzību, gan veselības un spa tūrisma attīstību.

Foto: Mohameds Ata Elšerbeinijs (Dr Mohamed Atta Elsherbeiny), Ēģiptes Tūrisma padomes reģionālais direktors Skandināvijā, Somijā un Baltijas valstīs

Ēģiptes pārstāvji izdalīja piecas galvenās valsts tūrisma piesaistes – pludmales un ūdenssports, golfs, tuksneši un oāzes, niršana un spa atpūta.

Baltās smilšu pludmales ir daudzu ceļotāju galvenais iemesls atpūtai Ēģiptē – tuvākā siltā vietā no Latvijas ziemas periodā. Savukārt Sarkanās jūras kūrorti ir paradīze veikborda, ūdensslēpošanas, vindsērfinga, kaitborda, laivošanas un kaijaku faniem. Ēģipte piesaista arī golfa entuziastus. Valstī ir vairāk nekā 100 gadus sena golfa tradīcijas, bet tieši pēdējos gados tā popularitāte pieaug. Pašlaik Ēģiptē ir ap 20 pasaules līmeņa golfa laukumu. Daudziem, iespējams, viesošanās Ēģiptē nav iespējama bez došanās tuksnesī. Tādēļ tūristiem tiek piedāvātas dažādas aktivitātes, piemēram, safari vai kvadraciklu izbrauciens un jāšana ar kamieļiem. Zemūdens dzīves tīkotājiem patiks niršana Sarkanajā jūrā no laivas vai no krasta – pavisam netālu no viesnīcām. Pieredzējušiem nirējiem ir iespēja izbaudīt dzīvošanu uz ūdens – peldošās viesnīcās. Visbeidzot, pateicoties siltajam un sausajam klimatam, Ēģipte jau izsenis ir atveseļošanās un veselības uzlabošanas ceļojumu galamērķis.


Balttour 2015 partnervalsts

Jāatzīmē, ka 9. jūnija preses konferencē tika paziņots arī par Ēģiptes kļūšanu par tūrisma izstādes – gadatirgus Balttour 2015 oficiālo partnervalsti. Šādi Ēģiptes tūrisma padome vēlas veidot pastāvīgu un atvērtu dialogu ar ceļotgribētājiem un tūroperatoriem, informējot par atpūtas iespējām un arī veicinot izpratni par politisko situāciju un drošu ceļošanu.

Neliels ieskats Ēģiptes virtuvē

Preses konferences dalībniekiem viesnīcas Avalon hotel šefpavāre Dace Gribuste bija sagatavojusi Ēģipti un Latviju raksturojošo ēdienu apvienojumu. Kā viņa pati stāstīja, vienojošais abām tautām ir pupiņas. "Tās plaši ēdienos izmanto gan ēģiptieši, gan latvieši," stāsta Dace Gribuste.

Foto: Viesnīcas Avalon šefpavāre Dace Gribuste

Foto: Pitas maize, kas ir ierasta Ēģiptē



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49636388sec.