Tadžmahāla mauzolejs piedzīvos «skaistumkopšanas procedūru»

Tadžmahāls ir viens no Indijas apmeklētākajiem tūrisma objektiem, tādēļ lieki piebilst, ka tam allaž jāizskatās lieliski. Šī iemesla dēļ baltā marmora mauzolejs jau drīzumā piedzīvos vērienīgus tīrīšanas darbus, lai atbrīvotos no dzeltenīgiem nosēdumiem uz tā sienām.

Plānotais Tadžmahāla uzpošanas projekts patiesībā pielīdzināms skaistumkopšanas procedūrai, kādu iecienījušas indietes – tradicionālo dubļu sejas masku uzklāšanai, kas ļauj iegūt dabisku sejas ādas spīdumu.

Tadžmahāls, kas atrodas Āgras pilsētā, turklāt netālu no eļļas rafinēšanas fabrikas, laika gaitā piesārņojuma dēļ ieguvis dzeltenu nokrāsu. Pieminekļa tīrīšanas darbi noritēs, tā sienas pārklājot ar kaļķiem bagātiem māliem, pēcāk masu izžāvējot un nomazgājot ar destilētu ūdeni. Jau šobrīd tiek gatavota "dubļu maska", un drīz vien divu milimetru biezā slānī tā tiks uzklāta uz mauzoleja sienām. Tīrīšanas laikā Tadžmahāls apmeklētājiem būs atvērts.

Jāatzīmē, ka tā būs jau ceturtā reize, kad Tadžmahāla sienas piedzīvos līdzīgu apstrādi – iepriekš tā veikta 1994., 2001. un 2008. gadā. Tiesa gan, pēdējā laikā pieaudzis gaisa piesārņojuma līmenis reģionā, tādēļ mauzoleja tīrīšanu iecerēts veikt aizvien biežāk.

UNESCO Pasaules mantojuma objektu sarakstā iekļauto Tadžmahāla mauzoleju ik gadu apmeklē miljoniem tūristu, un tas uzskatāms par vienu no sevišķākajiem Mogulu impērijas arhitektūras un mākslas paraugiem, kas saglabājies līdz mūsdienām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.79772782sec.