Ķīnā būvēs kilometru augstus dvīņu torņus

Lai gan Uhaņa ir Ķīnas trešā lielākā pilsēta pēc iedzīvotāju skaita, citur pasaulē tā ir visai mazpazīstama. Taču situācija drīz varētu mainīties – nesen paziņots, ka Uhaņā tiks būvēti pasaulē augstākie dvīņu torņi.

Vienu kilometru augstie torņi "Phoenix Towers" tiks uzslieti nesen tūrisma vajadzībām labiekārtotā 47 hektārus plašā zemesgabalā uz kādas salas vietējā ezerā, pašā Uhaņas centrā.

Sākotnēji britu arhitektu birojam "Chetwoods Architects" tika lūgts nākt klajā ar būvi, kas Uhaņas metropoli ļautu acumirklī atšķirt no citām Ķīnas lielpilsētām. Rezultātā tapa projekts diviem vienu kilometru augstiem torņiem, kuruw raksturo arī citas unikālas iezīmes. Piemēram, vienā no torņiem atradīsies pasaulē augstākā "dzīvā siena" – vertikālais dārzs, bet otrajā plānots uzstādīt pasaulē augstāko kaleidoskopu. Savukārt starp abām augstceltnēm iekārtās gigantiskās lodēs būs izvietoti vairāki restorāni.

Ķīnas ekonomikas buma un iedzīvotāju ienākumu pieauguma dēļ vietējai tūrisms Ķīnā pēdējo gadu laikā piedzīvojis strauju izaugsmi, un tiek prognozēts, ka "Phoenix Towers" varētu kļūt par vienu no populārākajiem tūrisma objektiem valstī.

Torņos, kas nodēvēti ķīniešu mitoloģisko putnu Feng un Huang vārdos, plānots ierīkot gan birojus, viesnīcas, dzīvojamās platības, tirdzniecības un izklaides vietas. Aptuveni pusotru miljardu eiro vērtā projekta izstrādi iecerēts uzsākt 2015. gadā – pēc pilsētas mēra apstiprinājuma. Ap 2018. gadu abi torņi varētu būt pilnībā funkcionāli.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.894768sec.