Uzzini, ko Turkish Airlines menedžere iesaka apskatīt un nobaudīt Stambulā [1]

Aviokompānijas Turkish Airlines Rīgas biroja pārdošanas un klientu menedžere Jūlija Skudiņa Stambulu, kas ir pasaulē vienīgā pilsēta starp diviem kontinentiem, sauc par otrajām mājām. Uz Stambulu Jūlija dodas, lai pilnveidotu zināšanas aviokompānijas akadēmijā, līdz ar to arī pilsēta ir labi iepazīta.

"Man  ļoti patīk šī pilsēta, kas ir nemitīgā kustībā un kņadā. Stambulā ir lieliska atmosfēra un, ja vēl nogaršo Turcijas virtuves ēdienus, tad tas ir īsts baudas ceļojums," stāsta Jūlija Skudiņa.

Esot Stambulā, Jūlija katram iesaka noteikti apmeklēt Stambulas lielo tirgu (Grand bazaar), kur ir iespējams iegādāties dažādus izstrādājumus. Noteikums, kas jāatceras – jākaulējas ar tirgotājiem! "Lai iegūtu kāroto preci par draudzīgu cenu, iesaku neizrādīt tirgotājiem, ka jums šī prece iepatikusies. Tad tirgotājiem būs lielāks azarts notirgot preci par draudzīgāku cenu." Turkish Airlines pārstāve iesaka apmeklēt arī garšvielu tirgu, kurā ir dažādu veidu garšvielas, žāvētie augļi, tējas un citi garšīgi un smaržīgi brīnumi.

"Stambulas apmeklējums nav iedomājams arī bez Sultāna Ahmeda mošejas un Svētās Sofijas mošejas apskates. Netālu no Svētās Sofijas, ejot gar tramvaja ceļu, nonāksiet Gulhane parkā, kas arī ir apskates vērts. Tā ir iecienīta piknika un brīvdabas koncertu vieta. Tur var sastapt daudz turku pāru, kas izbauda viens otra sabiedrību un jūtas daudz brīvāk kā Stambulas ielās vai citās publiskās vietās. Aizejot līdz parka galam, nonāksiet pie ļoti jaukas kafejnīcas, kas izceļas ar burvīgu skatu uz pilsētu un Bosfora jūras šaurumu," iesaka Jūlija.

Vēl Stambulā jāapmeklē Taksim skvērs un trīs kilometru garā Istiklal iela, kas vienmēr ir pārpildīta. Un kā stāsta Jūlija, dzīvība uz ielas mudž kā lielā skudru pūznī. "Esmu novērojusi, ka aktīva darbība šajā ielā ir 21 stundu diennaktī, pārējās trīs stundas, kas ir agri no rīta, ir klusas. Istiklal ielā ir daudz un dažādi veikaliņi, kur var iegādāties gan apģērbu, gan pārtikas preces, gan suvenīrus. Turpat arī bāri, klubi, kafejnīcas un restorāni. Šajā ielā netrūkst arī starptautiski ielu muzikanti. Kad pati devos sestdienas pastaigā pa šo ielu, savā ceļā satiku vietējos turku ielu muzikantus, skotu dūdotājus, ukraiņu tautasdziesmu izpildītāju, dejotājus. Saldējuma iegāde šajā ielā arī var izvērsties par īstu piedzīvojumu, jo noteikti tiksiet kārtīgi izjokots."

Ortakoy rajons ir Jūlijas mīļākā vieta visā milzīgajā Stambulā. Tā ir vieta, kas apvieno Ortakoy mošeju, Bosfora krastu un lielo Bosfora tiltu. "Es teiktu burvīgi, pat vairāk kā burvīgi," tā šo vietu raksturo Jūlija Skudiņa. Viņa stāsta, ka blakus Ortakoy mošejai un Bosfora krastam ir vairākas kafejnīcas, kas ir lieliskas vietas Stambulas atmosfēras baudīšanai. "Nobaudiet ēdienu Kumpir, kas ir liels, cepts kartupelis, ko pilda ar dažādiem pildījumiem, piemēram, dārzeņiem, salātiem, garšvielām un citām piedevām. Turpat var nobaudīt arī vafeles ar augļu, riekstu, šokolādes un citiem pildījumiem." Vēl Jūlija piebilst, ka no šīs vietas iespējams doties Bosfora tūrē ar jahtu, kas viņas kolēģim Firuzam ļoti patikusi.

Interesanta vieta ārpus pilsētas ir Prinču salu arhipelāgs Marmora jūrā. Jūlija stāsta, ka tajā ietilpst deviņas salas, kas atrodas vienas stundas braucienā no pilsētas. "Apmeklēju vienu no salām – Lielo salu. Tur var iznomāt velosipēdu un dienas laikā saliņai apbraukt apkārt. To iesaku katram! Ja ir slinkums braukt ar velosipēdu, var doties salas apceļošanā ar zirga karieti, kas tūristu vidū ir iecienīta nodarbe. No salas paveras burvīgs skats uz Marmora jūru, turpat blakus ar pārējās astoņas saliņas." Jāatzīmē, ka pavasarī un vasarā salas ir pārpildītas ar apmeklētājiem, jo ir iecienītas atpūtas un piknika vietas.

Vairāk informācijas inteneta vietnē www.turkishairlines.com





KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 euro 07/02/2014 16:10 bet labak braukt ar prieks ture autobusu - bus letak un redzes vel visu ko citu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 20.04.2024 Vakars ar Dj Park Hotel Latgola
Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57385683sec.