Partenona frīze digitālās restaurācijas ceļā atdzimst sākotnējās krāsās

Uz slavenā Partenona tempļa rietumu fasādes frīzes attēlotie jātnieki nu skatāmi visā to sākotnējā krāšņumā – gluži tāpat, kā tos pirms aptuveni 25 gadsimtiem varēja uzlūkot senie atēnieši.

Lai atzīmētu Atēnu Akropoles muzeja piekto dzimšanas dienu, ar jaunāko tehnoloģiju palīdzību digitāli restaurēts Partenona rietumu fasādes dekoratīvās joslas krāsojums – marmora bloki, kuri savulaik tika demontēti no tempļa un ir skatāmi muzeja apmeklētājiem, nu atdzīvojušies to sākotnējās krāsās.

Partenona frīzes, kā arī citu seno skulptūru digitālā restaurācija tiek veikta ar nolūku muzeja apmeklētājiem sagādātu jaunu, pastāvīgu ekspozīciju. Krāsainie trīsdimensiju attēli, kas radīti, izmantojot oriģinālās frīzes modeli, tiek projicēti blakus oriģinālajiem marmora blokiem īpašā instalācijā muzeja trešajā stāvā.

"Mūsu muzejā aizvien straujāk ienāk modernās tehnoloģijas, un jāatzīst, ka tās lieliski noder satriecošu ekspozīciju izveidei," atzīst Akropoles muzeja direktors Dimitris Pandermalis. "Ik dienu pie mums ierodas ap 3 000 apmeklētāju, un mēs lepojamies, ka mūsu muzejs iekļauts pasaules labāko muzeju trijniekā."

Pēdējo gadu laikā Akropoles muzejs izpelnījies ievērību, pateicoties vēl kādam projektam, kura ietvaros patlaban tiek attīrītas Erehtejona tempļa kariatīdes – sieviešu skulptūras. Šī procesa gaitu var vērot arī apmeklētāji.

Jāpiebilst, ka dievietei Atēnai veltītais templis Partenons ir lielisks starta punkts tūristiem, kuri Atēnu akropoli apmeklē pirmoreiz. Partenons ir lielākais un iespaidīgākais no akropoles tempļiem – to balsta 46 doriešu kolonnas, un tas uzskatāms par vienu no varenākajām grieķu klasiskās arhitektūras celtnēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.95188999sec.