Pirmie drosminieki iemēģina pasaulē augstāko ūdens slidkalniņu

Pasaulē augstāko, kā arī ātrāko ūdens slidkalniņu, kurš vēl nav oficiāli atklāts apmeklētājiem, jau iemēģinājuši pirmie divi drosminieki.

Slidkalniņš, kas nodēvēts par "Verrückt" (no vācu valodas – traks, ārprātīgs), atrodams ūdens atrakciju parkā "Schlitterbahn" Kanzasas štatā, ASV. Tas ir 51,38 metrus augsts, tātad pielīdzināms septiņpadsmitstāvu ēkai, un izskatās, jāatzīst, visai biedējoši. Jaunais slidkalniņš ir par 2,38 metriem augstāks nekā iepriekšējais rekordists "Kilimanjaro" kādā atrakciju parkā Brazīlijā.

Veicot pirmo atrakcijas pārbaudi, inženieri izmantoja smilšu maisus. Tiesa, tā bija neveiksmīga – piepūšamais plosts pārgāzās pāri slidkalniņa malām. Pēcāk viņi secināja, ka, lai nobrauciens būtu stabils, plostam kopā ar pasažieriem jāsver vismaz 454 kilogramus. Turklāt slidkalniņš nu aprīkots arī ar drošības tīklu.

Sākotnēji tika plānots atrakciju "Verrückt" atklāt 23. maijā – paša parka atklāšanas dienā. Taču adrenalīna tīkotājiem nācās piedzīvot vilšanos, jo iespaidīgā slidkalniņa pārbaudes norit vēl šobrīd.

Pirmie drosminieki, kuri iemēģināja jauno atrakciju, bija tās izgudrotājs Džefs Henrijs un inženieris Džons Skūlijs. Lai gan nobrauciena laikā, sasniedzot ātrumu 104 kilometri stundā, viens no viņiem nozaudēja cepuri, citādi viss noritēja bez aizķeršanās. Jāpiebilst, ka, lai nokļūtu uz atrakcijas starta platformas, viņiem nācās pievārēt 264 pakāpienus.

Jāatzīmē, ka atrakcija, kuru Henrijs pielīdzinājis "lēcienam no "Empire State Building"", apmeklētājiem, visticamāk, varētu tikt atklāta šomēnes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43731093sec.