Pilsēta pilsētā: Dubaijā būvēs pasaulē lielāko tirdzniecības kompleksu

Dubaija, kas jau vairākus gadus lepojas ar pasaulē augstāko celtni, jau drīzumā kļūs par vēl vienu grandiozu un rekordu cienīgu objektu bagātāka.

Jaunākais attīstības projekts Dubaijā ietver pasaulē lielākā tirdzniecības centra izbūvi. To nav grūti nodēvēt par "pilsētu pilsētā" – iepirkšanās kompleksā, kurā modernās tehnoloģijas visa gada garumā palīdzēs uzturēt apmeklētājiem patīkamu klimatu, būs atrodams arī pasaulē lielākais iekštelpu atrakciju parks un vismaz 100 viesnīcu. Ambiciozo projektu tā autori jau šobrīd nodēvējuši par "gājēju pilsētu ar klimata kontroli".

"Mall of the World", kurā ietilps arī veselības kūrorti, teātri, pēc slavenā Barselonas bulvāra La Rambla plānojuma izbūvēta iela "Celebration Street", kā arī "tirdzniecības ielu tīkls" ar kopgarumu vairāk nekā septiņi kilometri, kopumā aizņems aptuveni četrarpus kvadrātkilometru lielu platību.

Darbs pie grandiozā projekta būs tikai viens no soļiem, lai Dubaiju, par spīti nereti ārkārtīgi karstajām vasarām, padarītu draudzīgāku tūristiem visa gada garumā. Dubaijas emīrs un AAE viceprezidents šeihs Muhameds bin Rašīds Al Maktūms atzinis: "Šis projekts ietilpst mūsu plānos Dubaiju pārvērst par kultūras, tūrisma un ekonomikas centru tiem diviem miljardiem cilvēku, kuri dzīvo mums visapkārt."

Iespaidīgais komplekss taps netālu no "Mall of the Emirates", kas jau šobrīd ir viens no lielākajiem tirdzniecības centriem pasaulē. Tas atradīsies arī tuvu pasaulē augstākajai ēkai "Burj Khalifa". Šeihs Muhameds piebildis: "Mūsu ambīcijas nebūt nebeidzas ar sezonas tūrismu – tūrisms ir mūsu ekonomikas stūrakmens, tādēļ darīsim visu iespējamo, lai AAE kļūtu par pievilcīgu ceļojumu galamērķi visa gada garumā. Esam sākuši darbu, lai radītu vides ar kontrolējamu temperatūru, šādi iedzīvotājiem un viesiem nodrošinot patīkamu klimatu arī vasaras mēnešos."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44970703sec.