Blogere saņem naudas sodu par restorāna kritizēšanu [3]

Atgriežoties no ceļojuma, ir ierasts dalīties savos iespaidos ar citiem. Tā kāda kulinārijas kritiķe pēc ceļojuma uz slaveno Kap Ferra kūrortu Francijā savā blogā pauda negatīvu atsauksmi par kādu ceļojuma laikā apmeklēto restorānu un rezultātā šķīrās no 2,5 tūkstošiem eiro. Savā ierakstā autore bija pievienojusi komentāru "Vieta Kap Ferra, kas jāapiet ar līkumu", par ko minētais restorāns iesūdzēja bloga autori tiesā. Par negatīvā izteikuma publicēšanu autore samaksāja naudas sodu 1500 eiro apmērā, bet par cietušās puses tiesas izdevumiem – 1000 eiro, ziņo Euromag.ru.

Saņemot pavēsti no Bordo pilsētas administratīvās tiesas, bloga autore bija ārkārtīgi pārsteigta, jo kopš ieraksta publicēšanas bija pagājuši jau 10 mēneši. "Es uzskatu, ka tā ir ļoti agresīva rīcība. Restorāns nemaz nemēģināja ar mani sazināties," komentē blogere kādam no Francijas žurnāliem.

Sievietes atsauksmē bija izteikts neapmierinājums ar iestādes darbības kārtību un apkalpojošā personāla neadekvāto uzvedību, un rakstā bija pievienota arī attiecīgās iestādes adrese. Restorāna direktors vēlāk sacīja, ka par šādu bloga ierakstu uzzināja tikai no apmeklētājiem – viņi šaubījušies, vai ir vērts apmeklēt restorānu tieši minētās atsauksmes dēļ. Direktors minēja, ka restorāns ir atvērts apmeklētājiem jau 15 gadus, tādēļ šāds aizvainojums ir visai nepatīkams.

Pēc šī notikuma par aktuālu tēmu sociālajos portālos kļuva jautājums par vārda brīvības apdraudētību – iestāžu vadītāji aizvien biežāk mēdz vērsties tiesā par kritiskām piezīmēm, taču tikai tiesa var pieņemt lēmumu par to, vai problēma ir patiesi svarīga.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 fday 07/16/2014 01:46 Pag, pag , ja es savā ceļojuma apraksta uzrakstu, ka man nepatīk pludmale, ka tā ir netīra un nekopta ārpus viesnīcu okupētajām teritorijām, es varu norauties tiesa procesu no attiecīgās pašvaldības? Sviests.

2 Kritiķis 07/15/2014 20:36 Visu cieņu restorānam! Well done. Mūsdienās ikvienam tirliņam, kurš iedomājies sevi par baigo kritiķi, internetu iemācīt ir iemācījuši, bet objektīvi un daudzpusīgi paskatīties uz lietām ļoti, ļoti reti.

3 Una 07/15/2014 17:21 Uzskatu, ka restorāna rīcība ir nepamatota. Jā kritika ietekmē restorāna apmeklētību, bet tieši tādēļ visam tā peronālam jābūt gatavam 100% apkalpot katru apmeklētāju tā it kā tas būtu ietekmīgs kritiķis. Šādas atsauksmes, blogi mūsdienās ir vieni no vadošajiem iemesliem, pēc kuriem cilvēki vadās plānojot savu atpūtu, lai izvairītos no vilšanās/piedzīvotu vērtīgu pieredzi. Ja restorāns nespēj atgūties pēc viena kritiska bloga ieraksta, tas liecina par servisa nolaidību.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54044104sec.