Eiropas grandiozākie festivāli augustā

Nav noslēpums, ka vasara ir festivāliem, svinībām un karnevāliem bagātākā sezona, tāpēc Travelnews.lv redakcija aicina ieskatīties un apmeklēt kādu no Eiropā notiekošajiem festivāliem.


1. jūnijs – 28. augusts. Mūzika parkos (Musica als Parcs)  Spānijā

Jau 18. gadu pēc kārtas Barselonā notiek džeza un klasiskās mūzikas brīvdabas koncerti. Pats galvenais - tie ir bezmaksas! Koncertu cikls ''Mūzika Parkos'' tika veidots, lai vasaras naktīs augstas kvalitātes mūziku varētu izbaudīt ikviens interesants. Mūzikas performances notiek skaistākajos Barselonas parkos, parasti tie sākas pulksten 21.00 un ilgst vienu stundu.

2. jūlijs un 16. augusts. Zirgu sacīkstes (Il Palio)  Itālijā

Ik gadu 2. jūlijā un 16. augustā notiek slavenās Il Palio sacīkstes. Sacīkstes tiek atklātas Corteo Storico ar greznu gājienu - jātnieki viduslaiku tērpos ar uzpostiem zirgiem. Pēc atklāšanas ap desmit koši ietērpti jātnieki sāk sacīkstes. Jāšana notiek pa Campo Siena laukumu neapseglotu zirgu mugurās. Sacīkstes ir visai spraigas - laukums klāts ar zemi, no kuras, zirgiem aulekšojot, saceļas putekļu mākoņi, bieži vērojami arī jātnieki, kuri satrakojušos zirgu dēļ tiek nosviesti zemē.

2. augusts. Cīrihes Ielu parāde Šveicē

Viena no pasaulē lielākajām tehno un house mūzikas ielu parādēm kopš 1992. gada. Parāde ir vērsta uz mieru, mīlestību, respektu un toleranci pret apkārtējiem. Ielu parādi var vērot jebkur bez papildus samaksas. Šī gada parādes devīze ir ''Gūsti prieku uz deju grīdas… Un pasargā to!'' (''Enjoy the dancefloor… And save it!'').

10. augusts. Cūku festivāls (La Pourcailhade)  Francijā

Ikgadējais cūku festivāls notiek Pirenejos, lai godinātu lēnām izzūdošo cūkkopību. Kādreizēji lielākais Francijas cūku tirgus - Trie Sur Baïse tiek pārpildīts ar dekoratīvām cūkām. Festivāla ietvaros notiek arī sivēnu sacensības, taču šīs sacensības neizpelnās tik lielu uzmanību kā ''Melnā pudiņa ēšanas sacīkstes'', kura laikā apmeklētāji sacenšas pēc iespējas ātrāk uz vairāk apēst melno pudiņu, kas pagatavots no auzu pārslām un cūku asinīm. Tomēr- viesiem visvairāk atmiņā paliekošais ir ''Cūku skaņu izkviekšanas (Cri do Cochon) sacensības'', kad dalībnieki izdveš skaņas sākot ar cūkas piedzimšanas kvieciena attēlojumu, līdz pat cūku mīlēšanās skaņām.

11. – 31. augusts. Edinburgas festivāls Skotijā

Pasaulē lielākais mākslas festivāls, kas parasti ilgst trīs nedēļas. Trīs nedēļu ilgajās svinībās notiek augstas klases teātra, operas, deju un klasiskās mūzikas priekšnesumi. Apmeklētājiem atliek vien izvēlēties sevis iecienītu koncertu, kas parasti sagādā vislielākās raizes - uzvedumu ir tik daudz, ka tie pat pārklājās.

15. – 17. augusts. Ūdens festivāls Vācijā

Leipcigā ik gadu notiek ūdens festivāls, kura laika pilsētā notiek dažādas laivu, kuģu parādes, ūdens olimpiskās spēles un pīļu sacensības. Festivāls ir viens no svarīgākajiem brīvdabas festivāliem Vācijas centrālajā daļā, kurā var piedalīties visa ģimene. Šogad festivāls svin jau 14. gadadienu.

16. – 23. augusts. Malagas karnevāls (Feria de Malaga)  Spānijā

Karnevāla laikā pilsētas ielas ir pārpildītas ar dažādām viesībām un ballītēm - gan dienas gaismā, gan nakts tumsā; ielas izdekorētas ar krāsainām papīra laternām, redzamas zirgu karietes, cilvēki pūļi mazajos spāņu veikaliņos. Flamenko dejošana, salūts, spāņu ēdieni un dzērieni, teātra uzvedumi, dziedāšana - tas viss nedēļas garumā pieejams jebkuram Malagas apmeklētājam.

23. – 25. augusts. Portsmutas Starptautiskais Pūķu festivāls Anglijā

Jau 23. gadu Portsmutā notiek Starptautiskais Pūķu festivāls, kuru Vispasaules Pūķu komiteja atzinusi par vislabāko pasaulē. Pasākuma laikā pūķu lidinātāji no visas pasaules skatītājiem izrāda savus krāšņākos pūķus. Festivālā var piedalīties gan ar paštaisītiem, gan pirktiem, gan antīkiem pūķiem. Šī gada tematika veltīta par piemiņu 100 gadu apritei kopš Pirmā pasaules kara.

27. augusts. Tomātu kaujas (La Tomatina)  Spānijā

Tomātiem bagātais festivāls ik gadu notiek Spānijas pilsētā Valencijā - Plaza del Pueblo. Festivāla pirms sākumi meklējami jau 1945. gadā kā ēdiena kauja starp draugiem. Festivāls sākas līdz ar pirmo izmesto tomātu un noslēdzas brīdī, kad metamie tomāti beigušies. Kaujas noslēgumā pilsētā ierodas ugunsdzēsēju mašīnas un visas pēdas no sarkanā dumpja tiek aizskalotas, viss pilsētā norit kā agrāk.

28. – 31. augusts. Starptautiskais Dūdu Festivāls (Mezinárodní Dudácký Festivalu)  Čehijā

Starptautiskais Dūdu Festivāls notiek reizi divos gados un šogad tas notiks 28. – 31. augustā. Festivāls norit Strakonicē, Dienvidu Bohēmijā, kādā 16. gadsimta pilī. Dūdu festivāls galvenokārt veltīts dažādiem dūdu skanējumiem, kuru izpilda dūdu viesmākslinieki un vietējie entuziasti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43524814sec.