Apmeklētājiem, iespējams, atvērs Maskavas Kremļa galveno torni

Maskava jau drīzumā varēs lepoties ar jaunu, ievērības cienīgu tūrisma objektu – kā paziņojušas pilsētas amatpersonas, iecerēts apmeklētājiem atvērt Kremļa galvenā torņa vārtus.

Patlaban visi tūristi Kremlī iekļūst caur Kutafjas torni, taču nu Krievijas prezidenta administrācijas vadītājs Aleksejs Gromovs norādījis, ka jau drīzumā apmeklētājiem vārtus varētu vērt Spaskas pulksteņa tornis – lielākais no Kremļa torņiem. Šāds lēmums pieņemts, lai uzlabotu vispārējo Kremļa pieejamību tūristiem. Jāpiebilst arī, ka patlaban Kremlī notiek vērienīgi rekonstrukcijas darbi, lai to pilnībā atgrieztu sākotnējā stāvoklī.

Lai apspriestu vairāku Maskavas būvju renovācijas plānus, Krievijas prezidents Vladimirs Putins aizvadītajā nedēļā tikās ar pilsētas mēru Sergeju Sobjaņinu, kā arī vietējiem arhitektiem un amatpersonām. Sākotnēji Putins nāca klajā ar ierosinājumu no jauna uzbūvēt divus klosterus un baznīcu, kas līdz 1930. gadam atradās Kremļa teritorijā. Gromovs drīz vien minēja, ka tas būtu iespējams tikai tad, ja tiktu nolīdzināta viena no Kremļa administrācijas ēkām, kas celta padomju laikā. Visai neizteiksmīgā, taču salīdzinoši lielā administrācijas ēka bloķē skatu arī uz Kremļa katedrālēm no Sarkanā laukuma, un, tā kā nav iekļauta ne UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, ne atzīta par vēsturiski vai kulturāli nozīmīgu objektu, būve, visticamāk, tiks nojaukta.

Jāatzīmē, ka Spaskas torni 1491. gadā būvējis itāļu arhitekts Pietro Antonio Solari. Pulkstenis tornī tika izbūvēts laika posmā no 1491. līdz 1585. gadam, un tas bieži tiek dēvēts par "Kremļa zvaniem".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Āzija un salas. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija... | Skatīt vairāk
no 709 EUR
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.15785503sec.